Planlegger du interrail i sommer? Sjekk ut tips og huskeliste her

Foto: Ales Krivec, via Unsplash

Legg Europa for dine føtter og få en opplevelse for livet! InterRail-konseptet har blitt en elsket klassiker, og byr på spenning, nye vennskap, vakre severdigheter – og ikke minst frihet. Det skal hardt gjøres å komme tettere på verdensdelen vår enn å loffe rundt med tog og bo på hosteller av ulik kvalitet. Alt du trenger å ha med deg er en sekk på ryggen og et åpent sinn.

Selv om spontanitet er nøkkelordet for en slik reise, kan det allikevel være smart å ta med seg ett og annet råd i bagasjen. Få med deg vår uoffisielle huskeliste!

1. Budsjett

Det kan være smart å begynne med å legge opp et budsjett for reisen. Har du ikke altfor mye å rutte med er det for eksempel mulig å velge 10 dager med tog (i løpet av 22 dager) mot en hel måned. Prisene varierer også om du er ungdom (opp til 26), voksen eller pensjonist. Med ett Interrail Global Pass kommer du deg fint gjennom Europa, kun med unntak av et par land i Øst-Europa (blant annet Russland).  Noen tog krever også setereservasjoner.

2. Reiseruten

Om du googler ”interrail” og «reiserute» får du mange treff og de fleste rådene er velmente. «Disse stedene burde du dra til, dette må du bare se, glem for all del ikke dette stedet – eller denne plassen var en sorgelig skuffelse.» Selvfølgelig kan det være bra å motta tips fra andre som har besøkt stedene, men når du planlegger din rute er det viktigste spørsmålet:

Hvor vil jeg dra på interrail?

Reisen handler om deg og hva du vil oppleve. Ikke la deg skremme av noen som kan ha hatt en dårlig intrykk av et sted – vi er alle ulike og hvor du ender opp i byen og hvem du møter kan utgjøre enorme forskjeller. Fastslå hva som er viktigst for deg – folket, shoppingen, strendene, naturopplevelsene eller kanskje maten? Europa har uansett noe å tilby akkurat deg og dine behov, for ikke å snakke om å utfordre deg til å prøve ut noe nytt! Dessuten er det ingen bedre følelse enn å dra på en togstasjon og slå mynt og kron om hvor ferden bærer videre.

Foto: Josh Nezon, via Unsplash

3. Planlegging

Det finnes mange ulike måter å legge opp en reise. Skal du booke soveplass før du gir deg ut på tur, eller er det best å prøve lykken når du kommer dit? Om budjsettet ditt er knepent kan det være lurt å booke minst en dag i forveien, og du slipper også å ende opp et sted uten noen ledige hostel. På den annen side: det finnes alltid et tog å hoppe på for et par timer søvn!

Du har sikkert et par land du bare MÅ innom, men det er ofte de litt mindre plassene som kan overraske mest. (Undertegnede ble forelsket i lille Luxemburg!) Det verste med å dra på interrail er ikke småskitne hostel eller forsinkede tog. Nei, det er å føle at en ikke har nok tid til å dra dit man ønsker. Derfor velger mange å ta fly én vei for å spare noen dager på hjemreisen. Expedia har et stort utvalg av flyreiser til og fra Europa her.

5. Sikkerhet

Du har sikkert hørt en og annen skrekkhistorie fra backpackere som har vært uheldige på tur. Det er ikke dermed sagt at du skal holdes tilbake av eventuelle farer du kan støte på, men det er like fullt viktig å være oppmerksom på at det kan skje. Mye kan unngås på forhånd om du tar de rette forholdreglene.

  • Pakk smart. Pass, mobiltelefon og penger/kort plasseres tett til kroppen. Ha gjerne kort og penger på separate plasser.
  • Sjekk om du har det europeiske helsetrygdkortet med i lommeboka. Mer informasjon om kortet og hvordan du bestiller det finner du her.
  • Hør med offisielle kilder om du lurer på noe. Sjekk i Informasjonen på togstasjoner eller turistinformasjonen. Om du spør fremmede på gaten kan det i det minste være smart å høre med flere enn én.
  • Last ned gratis app «Railplanner» for offline togruter og annen info.
  • Bruk sunn fornuft. Enkelt og greit.

Vanskeligere enn det er det ikke. Vårt siste råd er kanskje det viktigste:

HA DET GØY OG NYT REISEN!  

Fortell oss gjerne om dine interrail-tips på @ExpediaNo.

Anette Lien

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*