Pinsetur: 5 steder med moro for barna

Vi har nesten bare hatt vår- og sommertemperaturer den siste tiden, og det finnes bare gode grunner til å bruke pinsedagene hjemme i hagen, i parken, i skogen eller på stranda. Men med en ekstra fridag, og ikke minst rastløse og nysgjerrige barn, er det likevel litt fristende å finne på noe ekstra. Lyder det kjent?

Ta med ungene på tur, da vel! Vi gir deg fem favoritter hvor du kan tilbringe både en, to og tre dager av pinsen. Karuseller, bademuligheter, snop og fornøyelse.

Foto: David Romualdo, via Unsplash

1. Tivoli i København
Når det kommer til å reise med barn, er Danmark alltid en favoritt. Det flate, lille landet har de siste tiårene fristet med fornøyelsesparker og badebyer før familiens sommerferier. Men Danmark passer godt for en langhelg også. Og i København er det nok opplevelser til at pinsehelgen blir mer som en ordentlig ferie. Tivoli er den sikre vinneren både for store og små. Foruten de magiske omgivelsene midt i København sentrum, og de mange karusellene, byr pinsehelgen på alskens forestillinger og arrangementer. Lysshow, fyrverkeri og Tivloi-garden er bare noen av godbitene.

Priser og åpningstider i pinsen: Prisen for entré til Tivoli er gratis for barn under 7 år og koster mellom fra 99 til 139 danske kroner for barn og voksne fra 8 år og oppover. Kjørepass til karusellene kjøper du som tillegg. På pinseaften er åpningstiden fra 11.00 til 24.00, mens det 1. og andre 2. pinsedag holdes åpent til 23.00.

2. Dyreparken i Kristiansand
Dyreparken er en kjærkommen favoritt for mange barn. Og voksne. Hovedattraksjonene er nok kanskje dyrene, men parken har mange andre ting å by på også. Tømmerrenne, bilbane, karuseller og forestillinger. Her kan man bruke flere dager, og det settes opp egne tider hvor man kan bli bedre kjent med dyrene. Hva med et bekjentskap med lemurer og ekornaper? Og ikke glem Kardemomme by! Egners univers er fabelaktig, men pass opp for røverne. Eller kanskje det er tante Sofie man bør passe seg for?

Priser og åpningstider i pinsen: 2-dagerspass til dyreparken koster 549 kr for voksne og 489 kr for barn. Kombibilletter for dyrepark og badeland koster 699 kr for voksne og 639 kr for barn. I pinsen er det åpent fra 10.00 til 19.00. For Kaptein Sabeltann gjelder egne tider og billetter.

3. Hunderfossen familiepark
Det blir kanskje ikke så mye norskere enn Hunderfossen familiepark, hvor troll og eventyr eksisterer i skjønn harmoni med alt fra rafting til karuseller. Figurene fra folkeeventyrene dukker opp rett som det er, men i Ivo Caprinos Eventyrgrotte får du et kjærkomment gjensyn med fantastiske historier. Parken er lagt opp etter alder, og det er noe å finne på for alle: de minste, de mellomste og de største. Med uteaktiviteter, bilbaner, severdigheter, teater, 4D-film og annen underholdning har hele familien noe å finne på under alle pinsedagene.

Priser og åpningstider i pinsen: 2-dagerspass for ”småtroll” opp til 119 cm koster 420, og 2-dagerspass for alle over 120 cm koster 475. De første pinsedagene holder parken åpent fra 10.00 til 17.00. 2. pinsedag stenger det 15.00.

4. Liseberg i Göteborg
For oss på Østlandet er Göteborg like i nærheten, og det er ikke lange flyturen fra andre steder i Norge. Nordens femte største by er en bombe av forlystelser for både store og små. Liseberg er én av de gode grunnene til å legge pinseturen til Göteborg. Og de grønne kaninenes rike er spesielt vakkert nå som det er vår og tidlig sommer. Karuseller, attraksjoner, forestillinger og underholdning. Midt i parken kan du til og med lære deg å danse: ”Tänk att få dansa med Andersson, lilla jag, lilla jag, med Fridtjof Andersson!”

Priser og åpningstider i pinsen: 2-dagerspass med entré og kjørepass koster 595 svenske kroner. Barn under 110 cm kommer inn gratis. Det finnes også valg for å kjøpe turer separat. I pinsen er det åpent til 23.00. På pinseaften og 1. pinsedag åpner parken 11.00, og 2. pinsedag åpner den 13.00.

5. Tusenfryd utenfor Oslo
Tar du med familien til hovedstaden i pinsen kan du finne på en hel del. Det er meldt godt vær, og dere kan for eksempel dra ut på øyene og prøve badevannet. Eller dere kan gå for adrenalin, Fryd, fart og spetakkel. Tusenfryd har badeland, karuseller for de minste, lotteri og gevinster, 4D-film og ikke minst muligheter for et skikkelig adrenalinkick. Med 6000 hestekrefter og muligheten til å være vektløs sju ganger markedsføres SpeedMonster som Skandinavias råeste attraksjon.

Priser og åpningstider i pinsen: Dagsbillett for barn under 120 cm koster 315 i billettluka, og for voksne og større barn er prisen 389 kroner. Dere kan spare litt hvis dere bestiller på nett. Åpningstiden i pinsen er 10.30 til 18.00 alle dager.

 

Hotell til pinsehelgen kan bestilles på expedia.no ved å søke på byen du vil overnatte i. Og har du ikke tid til å reise i pinsehelgen, får du kanskje brukt tiden til oppgaver i hus, leilighet eller hage. Det er heldigvis også hundrevis av ting man kan gjøre i nærmiljøet. Med unger er det jo egentlig bare å stikke nesa ut av døra, og noe vil være unikt og spennende…

Reiser du bort i pinsehelgen?

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*