På fisketur i Norge, Danmark og Sverige – her finner du de beste fiskestedene – ifølge oss

Sett agnet på kroken og bli med på fisketur. Vi guider deg til de beste stedene å dra på fisketur i henholdsvis Norge, Danmark og Sverige.

Med tusenvis av kilometer med kystlinje, uendelig antall bekker, vassdrag og innsjøer, kan Norge sies å være en hobbyfiskers drøm. Men hvor er det best å fra på fisketur i Norge? Og hva om du drømmer om å dra på fisketur i Danmark eller Sverige?

Vi har samlet en liste over våre favorittsteder å dra på fisketur i henholdsvis Norge, Danmark og Sverige. Listen kan brukes til inspirasjon når du skal planlegge din neste fisketur.

OBS: Husk at uansett hvor du drar på fisketur, så er det viktig å sørge for at du har det hensiktsmessige fiskekortet før du tar fatt på fisket. Det kan som oftest kjøpes på det lokale turistkontoret, eller ved selve stedet hvor du fisker.

 

Våre favorittsteder å dra på fisketur i Norge

 

 

Velger du å legge fisketuren til kjente omgivelser i Norge kan vi anbefaler to steder beliggende i Sør-Norge:

  • Mandalselva nordøst for Kristiansand

I Mandalselva er det laks som er det store trekkplasteret, og avhengig av sesongen er det her muligheter for å dra i land en ordentlig storfangst.

  • Bjerkreimselva, sørøst for Stavanger

Bjerkreimselva er også kjent for sin solide laksebestand, og regnes som en av de aller beste elvene for laksefiske i Norge.


Tips til fisketuren i Norge:

Du kan bestille fiskekort til mange ulike områder i Norge på denne nettsiden, hvilket gjør at du kan kaste ut snøret rett etter ankomst istedenfor å vente til det lokale kontoret åpner.


 

Foto: Andrey Trusov, via unsplash.com

På fisketur i Danmark

 

På fisketur i Sør-Jylland? Dra til sportsfiskerparadiset ved Egtved

Dersom du er bosatt i Sør-Jylland eller vurderer å dra på fisketur i nevnte område, kan vi definitivt anbefale sportsfiskerparadiset i Vejle Ådal. Du fisker i kildevann og kan dra i land en rekke ulike ørret, inkludert regnbueørret, kildeørret og bekkørret. Stedet egner seg veldig bra for fisketurer med større grupper da stedet har overnattingsmuligheter. I så måte kan dere nyte den vakre naturen imens dere tilbereder og spiser dagens fangst. Les mer om sportsfiskerparadiset her.

 

Dra på fisketur ved Darum i Vest-Jylland

Virker vestkysten av Jylland mer fristende kan vi anbefale sportsfiskerstedet ved Darum Camping i nærheten av Esbjerg. Her har du mulighet til å dra på fisketur i de tre bekkene Sneum, Holsted og Konge. Du kan også gå for områdets put-and-take løsning dersom det frister mer. Les mer om å dra på fisketur ved Darum her.

 

Få en makrell på kroken på fisketur i Øresund

Bor, eller overnatter du, i København? Da behøver du ikke å reise land og strand for å dra på fisketur. Øresund byr nemlig på herlige fiskemuligheter , og i tillegg til en solid torskebestand kan du her også få sild, makrell og flatfisk på kroken, avhengig av når på året du legger fisketuren til. Båten legger fra kai i bydelen Østerbro, og du kan planlegge større selskaps-fisketurer her, som for eksempel med en større kompisgruppe eller en gjeng kolleger. Finn ut mer om fisketurer i Øresund her.

 

Dra til Tunø og få valuta for pengene

Selv om øyen Tunø utenfor Århus ikke helt lever opp til navnet sitt med henhold til å få tunfisk på kroken, er det masser av andre typer fisk i havet rundt Tunø. Tunø er i så måte et opplagt sted å dra på fisketur dersom du befinner deg i Danmark. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å kjøre bil på øyen, så her gjelder det å ta sykkelen eller beina fatt. Til gjengjeld får du muligheten til å fange både horngjel, flyndre, torsk og muligens også ålekvabbe, i vakre naturomgivelser.

 

Thyborøn – et mekka for fiske

Beliggende i Lemvig kommune på Midt-Jylland, byr den lille byen Thyborøn på utmerkede fiskemuligheter, og du kan her få alt fra flatfisk og hornfisk til makrell og torsk på koken. Området er særlig kjent for sine muligheter for å fiske fra brygger.

 

Fantastiske fisketurer ved Røjle Klint på Fyn

Er det tanken på Fynske fisk som frister, kan vi anbefale Røjle Klint. Området, som ligger på det nordvestlige Fyn med utsikt til byen Fredericia, er lett tilgjengelig med bil. En fisketur i Røjle Klint kan by på både havørret, sandflyndre og horngjel, alt avhengig av sesongen samt vindforholdene. Røjle Klint er med andre ord absolutt verdt vår anbefaling dersom du velger å legge fisketuren til Danmark.

 

 

Foto: Taylor Grote, via unsplash.com

Fantastiske fisketurer i Sør-Sverige

Dersom din neste fisketur går til Sverige, har vi to favorittsteder i Sør-Sverige som vi gjerne vil anbefale:

  • Åsnen

Innsjøen Åsnen er den nest største av sitt slag i Skåne, og mulighetene for fangst, både fra land og båt, er ideelle.

  • Höör

Midt i Skåne og nær byen Höör, ligger Ringsjöarna. Ringsjöarna har et lass av fangstmuligheter, og her kan du blant annet få ål, gjørs, gjedde og karpe. God fangst!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*