Tretopphytte – hvis barna får velge overnatting

En trend som for mange av oss kanskje har gått litt under radaren er den økende populariteten av å overnatte i tretopphytter i Norge. Når du hører ordet tretopphytte tenker du kanskje tilbake på barndommen og de hjemmesnekrede tretopphyttene noen av oss forsøkte å bygge. Disse nye tretopphyttene er imidlertid på et helt annet nivå, og har tilnærmet samme fasiliteter som normale hytter plassert trygt på bakken. Faktisk har tretopphytter blitt så populært at det i dag er en business. De kanskje mest velutviklede tretopphyttene finner du i henholdsvis Brummundal i Hedmark og Gjerstad på Sørlandet.

overnatt i tretopphytte

Foto: Camille / Kmile, via unsplash.com

Det som er så unikt med disse tretopphyttene er at de inneholder type fasiliteter som bad, dusj og kjøkken, i tillegg til at de naturligvis kommer med en nydelig utsikt. Som overskriften i dette innlegget insinuerer, så tror vi at tretopphytter ofte vil være det foretrukne valget blant barna dersom de fikk velge overnatting. Å tilbringe én eller flere netter i en tretopphytte hvor man har fasiliteter som tilfredsstiller komforten samtidig som man får være så tett på naturen at man kan høre ekornet hoppe fra tre til tre, tror vi får barna til å lyse av glede. For oss voksne kan noen overnattinger i en tretopphytte også være et perfekt avbrekk fra en ellers travel hverdag.

Tretopphyttene i Brummundal har ikke stått tomme én eneste natt siden 2009, hvilket forteller sitt om populariteten. Ja, til og med på julaften har hyttene overnattingsgjester. I tillegg opplever eierne av Tretopphytter AS at veldig mange av de besøkende kommer igjen etter å ha tilbringt én eller flere netter i deres unike tretopphytter. Det som gjør oppholdet her enda mer unikt er det faktum at de besøkende ikke får vite veibeskrivelsen til hyttene før de faktisk er på vei. På den måten unngår man skuelystne, og opplevelsen av å være så tett på naturen blir således enda mer autentisk.

overnatt-i-tretopphytte

Foto: Tj Holowaychuk, via unsplash.com

Så, hvis du er åpen for en annerledes høstferie eller helg utover høsten, så tør vi påstå at et opphold i en av tretopphyttene i Brummundal eller Gjerstad vil være en opplevelse barna sent vil glemme!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*