Oslosommer

Når temperaturene stiger og dagene blir lengre, kommer Oslo by for alvor til live. Kalenderen sier nå ultimo juli, men fortsatt gjenstår store arrangementer som blant annet Øyafestivalen og Norway Cup.

Noe som imidlertid ofte ikke får like mye oppmerksomhet er de litt mer trivielle aktivitetene Oslo by kan skilte med. Mange av oss har nok opplevd å befinne oss i en norsk by uten helt å vite hva man skal finne på.

En naturlig tanke vil da kanskje være ‘Hva skjer i denne byen’. Det er akkurat det vi gjør i dag når vi stiller oss spørsmålet: Hva skjer i Oslo?, og retter søkelyset mot aktiviteter av den litt mer kulturelle typen.

 

Hva skjer i Oslo for den kulturelle?

 

Rockefeller

Rockefeller Music Hall, eller Rockefeller som det heter på folkemunne, har hatt besøk av sin andel av store verdenskjente artister såvel som store norske artister. Coldplay lanserte sommeren 2001 en EP kalt Trouble – Norwegian Live EP, bestående av fem låter som faktisk ble spilt inn live på Rockefeller. I August er Rockefeller en av areaene for Øyafestivalens Øyanatt, hvor du blant annet kan få med deg Oliver Nelson og Moullinex spille live.

Rockfeller byr imidlertid ikke kun på konserter. I juli kan du blant annet få med deg en eksklusiv førpremiere på filmen Valerian and the City of a Thousand Planets med blant annet Cara Delevingne på rollelisten.

For den fotballinteresserte anbefaler vi å sjekke ut Premier League Spesial av Fotballklubben. Her møtes Erik Thorstvedt, Jo Nesbø og Tor-Kristian Karlsen og gjør ventetiden til Premier League-starten litt kortere.

Foto: Andreas Rønningen, via unsplash.com

Skranglejazz

Alle Europeiske hovedsteder med respekt for seg selv har noen bortgjemte hemmeligheter som ikke får den kommersielle oppmerksomheten andre arrangementer får. Vi tør påstå at Skranglejazz er et eksempel på en slik bortgjemt hemmelighet. Høyt verdsatt av unge Oslo-borgere men mindre kjent blant turister og besøkende. Skranglejazz, eller Skrangle som det også kalles, arrangeres på Gaasa, som ligger i Storgata.

Riktignok arrangeres Skranglejazz ikke utelukkende om sommeren, men det er defintivt på sommeren det kommer til sin fulle rett. dersom Høres tonene av jazz, mikrobrygget øl og en nydelig atmosfære forlokkende ut? Da bør du ta turen til bakgården på Gaasa og få med deg Skranglejazz.


Som Norges hovedstad har Oslo naturligvis haugevis av aktiviteter å by på. Les mer om hva du kan gjøre i Oslo her.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*