Oslo: Nobels Fredspris 2014

Dagens bloggpost skal handle om det som skjer i Oslo i forbindelse med utdeling av årets Nobels Fredspris.

Først vil vi hedre årets vinnere, Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai for deres kamp mot undertrykkelse av barn og unge og barns rett til skolegang. Malala er kjent som den unge modige kvinnen som gikk i front for sine og andre jenters rettigheter til utdanning, og har gjennom de siste årene blitt en ledene stemme for denne problemstillingen. Kailash har gått i front og ledet en mengde fredelige demonstrasjoner hvor det rettes søkelys mot grov utnyttelse av barn for økonomisk gevinst.

 

Som vanlig skjer utdelingen i Oslo rådhus den 10. desember klokken 13.00. I tradisjon tro vil de kongelige være godt representert sammen med representanter for regjeringen og spesielt inviterte gjester. Men ønsker du å oppleve det på nært hold kan du ta turen til Nobels Fredssenter. De vil holde et åpent publikumsarrangement med videooverføring fra seremonien. Dørene åpnes klokken 10.00 og har gratis adgang. Men vær oppmerksom på at Fredssenteret stenger dørene for lukkende arrangement fra kl. 14:30 og hele torsdag 11. desember. Men fortvil ikke, Fredssenteret har en rekke utstillinger gjennom hele året og du vil få anledning til å se alle sammen fra og med fredag 12. desember.

Om du ønsker å være en del av markeringen kan du delta i fakkeltoget som er til ære for vinnerne. Det starter ved Tigeren på Jernbanetorget 10. desember 17.30 med kulturelle innslag før det beveger seg opp mot Grand Hotell for å hylle Kailash og Malala.

 

På torsdag leder Queen Latifah Nobles ‘Peace Prize Concert’ fra Oslo Spektrum, om du ikke har fått kjøpt billett kan du følge konserten fra sofakroken. Det er alltid gode musikalske og kulturelle innslag fra hele verden som hyller vinnerne. Et av høydepunktene vil være når Girls of The World skal fremføre «I Am Malala». I tillegg er kommer Seinabo Sey som du kjenner fra låta «Younger» og ei av de heteste artistene i Norge for tiden Gabrielle fra Bergen.

 

 

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*