Opplev vakre og unike Svalbard

Norge som reisemål forbindes gjerne ofte med storbyene i Sør-Norge, de vakre fjordene på Vestlandet, og naturperlene i Lofoten, men vakre og unike Svalbard går gjerne litt i glemmeboken når man snakker om Norge som reisemål. Derfor setter vi i dag fokus på denne litt sagnomsuste øygruppen som ligger i Arktis, men likevel er en del av vårt fedreland.

Fotografi: Chris Marquardt, via Unsplash.com

Beliggende midt mellom Fastlands-Norge og Nordpolen, ligger øygruppen Svalbard med en befolkning på i underkant av 3000 fastboende. Svalbards areal er på hele 61 000 kvadratkilometer, hvilket gjør at store deler av øygruppen er ubebodd. Byen Longyearbyen fungerer som Svalbard administrasjonssenter hvor også Svalbard internasjonale flyplass ligger. Flyplassen har ruteflytrafikk til Oslo og Tromsø, og Murmansk og Moskva i Russland. For oss nordmenn Svalbard med andre ord enklest tilgjengelig via rutefly fra Oslo eller Tromsø. Som følge av sin unike lokasjon er Svalbard gjenstand for mye forskning, og store deler av bebyggelsen driver med forskningsrelaterte aktiviteter. I tillegg drives det også gruvedrift i blant annet Barentsburg.

Det er imidlertid Longyearbyen som er den mest populære destinasjonen for turister som velger å legge ferien til Svalbard. Byen ligger på øya Spitsbergen, og er en av verdens nordligste bosetninger. Selv om de fleste av byens innbyggere er nordmenn er det faktisk hele 40 nasjonaliteter representert blant byens innbyggere. Longyearbyen startet som en gruvebosetning, og selv om gruvedriften fremdeles er eksisterende har byen etter hvert utviklet seg til en by med turisme, forskning og utdanning som de viktigste næringsveiene. Byen arrangerer blant annet verdens nordligste bluesfestival, Dark Season Blues, og har også Svalbard globale frøhvelv som er verdens største sikkerhetslager for frø. Frøhvelvet er lagt til Svalbard nettopp på grunn av øygruppens lokasjon og det faktum at områdene har permafrost.


Det finnes utallige grunner til å legge din neste ferietur til Svalbard – hvalsafari, isbjørnsafari og den svært unike er bare noen. Les mer om Svalbard og planlegg din neste ferietur her.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*