Opplev Via Ferrata Loen

Fra Nordfjord i vakre Sogn og Fjordane kan du nyte synet av imponerende fjell på alle kanter. Men hvorfor nøye seg med å oppleve et av Norges flotteste naturområder fra kun en vinkel? Ved å klatre Via Ferrata Loen kan du nå la deg imponere av en enda bedre utsikt hengende fra fjellveggen.

Det lyder kanskje illevarslende å henge fra en fjellvegg, men det er ingen grunn til bekymring. Det italienske navnet «Via ferrata» kan på norsk oversettes til en klatresti med wire. Opprinnelg ble slike klatrestier utviklet for å sikre, samt bedre fremkommeligheten til fotsoldater i Dolomittene i Italia under 1. verdenskrig. Klatrestiene konstrueres ved å installere faste anordninger i fjellet, hvilket gjør at du hele tiden vil være festet til et sikkerhetsnett mens du klatrer.

Via ferrata loen

Foto: Frantisek Duris, via unsplash


Via Ferrata Loen er en tur som inkluderer en slik klatresti. Turen starter på nivå med Nordfjord, og ender på Hoven hele 1011 moh. Den første stigningen på turen på 440 meter foregår via skogsvei/sti, før den fortsetter via ferrata de neste 460 metrene. Den avsluttende delen består av en alminnelig sti. Turen er krevende og beregnes til å vare ca 5-6 timer, så husk niste!

Etter at HM Dronning Sonja åpnet Loen Skylift den 20. mai, har det nå også blitt mulig å kjøre taubane i Via Ferrata Loen. Banen stiger med nærmere 60 grader, og på det høyeste henger vognene 173 meter over bakken. Hver vogn rommer 35-40 passasjerer, bruker ca 5-7 minutter hver vei, og går med 30 minutters mellomrom. Dette kan dermed være et godt alternativ for klatrere som ikke er like ivrig på å ta klatrestien tilbake ned til fjorden.

Via ferrata Loen

Foto: Rob Bye, Via Unsplash


Turen får god kritikk, og flere anbefaler opplevelsen. Høres dette ut som noe for deg, og du trenger et sted å bo mens du besøker Loen kan du finne forslag her.

God tur!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*