Opplev Les Miserables i Oslo

Musikalen ‘De elendige’, eller ‘Les Misérables’ som du sannsynligvis kjenner den, går i disse dager på Folketeateret i Oslo. Les Misérables ble opprinnelig komponert i 1980, med musikk fra franske Claude-Michel Schönberg og tekst av Alain Boublil. Noen av verdens mest kjente sanger kommer fra denne musikalen, blant annet «I dreamed a dream». Dersom denne sangtittelen får deg til å tenke på Britain’s got talent er ikke det så rart, da det nettopp var denne sangen Susan Boyle fremførte i sin famøse audition som tok Storbritannia med storm tilbake i 2009.


les miserables oslo

Foto: Hailey Kean via unsplash


Les Misérables er Frankrikes, og en av verdens, mest kjente musikaler, og også den lengtsspillende musikalen på West End i London.  Les Misérables baserer seg på romanen med samme navn, utgitt av den franske forfatteren Victor Hugo helt tilbake i 1862. Musikalen har tidligere vært satt opp i Norge med suksess, og er nå altså tilbake i Oslo på Folketeateret denne høsten.

Handlingen i Les Misérables finner sted i 1800-tallets Frankrike hvor en gryende revolusjon skaper konteksten for en historie omhandlende kjærlighet, lidenskap og drama. I musikalen finner vi blant annet karakterene Jean Valjean, biskopen Javert, Fantine, Eponine og Thénardier. Rollebesetningen i Les Misérables inneholder flere kjente fjes hvor blant annet den suksessfulle artisten Marion Ravn spiller Eponine, og skuespiller Håvard Bakke figurerer som biskopen Javert.

Folketeaterets oppsetning av Les Misérables har høstet veldig god kritikk, og både VG og Aftenposten har gitt stykket terningkast 5. Flere av forestillingene er allerede utsolgt, men Folketeateret har heldigvis satt opp ekstraforestillinger. Så, har oppsetningen av Les Misérables på Folketeateret i Oslo gått deg hus forbi er det med andre ord fremdeles gode sjanser for å få med deg denne klassiske og nydelige musikalen.

les miserables oslo

Foto: Jonas Jacobsson via unsplash


Skal du på Les Misérables og trenger overnatting i Oslo?

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*