Opplev kulturnatten

Kulturarrangementer kommer i mange former, og ofte handler det bare om å ta seg tid til å oppsøke dem. Dette er vi ikke alle like flinke på, og for noen kan ordet kulturarrangement nesten virke litt fremmed. Dette er det mange som har lyst til å gjøre noe med! Én kveld i året arrangeres det Kulturnatt, som er en endagsfestival med et utrolig stort utvalg av begivenheter. Begivenhetene består av mye forskjellig, så vi kan nesten garantere at du vil finne noe som du kan få glede av å være med på.

Oslo Kulturnatt

Illustrasjon via Oslo Kulturnatt

Kulturnatt i Oslo

Det varierer litt hvilke norske byer som har en kulturnatt, så prøv selv å finn ut om det tilbys en kulturnatt eller et lignende tilbud i din hjemby. Årets Kulturnatt i Oslo arrangeres fredag den 14. september, i likhet med for eksempel Bergen og Trondheim. Arrangementet er til for å synliggjøre hvor mye bra kulturaktivitet det er i Oslo, og lar samtidig folk bli kjent med byen sin på en annen måte enn hva de er vant med. I fjor var det omtrent 60 000 mennesker som deltok på de ulike arrangementene i Oslo, så det er ingen tvil om at dette er et populært tilbud som samler byens innbyggere.


Leter du etter overnatting i Oslo? Opplev kulturnatten og finn ditt hotell her.


Hvordan fungerer det?

Kulturnatten er for alle, og du trenger derfor ikke å kjøpe billetter for å bli med på byens arrangementer. Inngang er altså gratis! På grunn av den store mengden arrangementer rekker du kun å få med deg en liten del av dem. Derfor gjelder det å vite hva som skjer på forhånd, slik at du kan bli med på akkurat det som passer deg best! Arrangementene er også åpne på forskjellige tidspunkt, så det kan være litt av en utfordring å få drømmekabalen til å gå opp. En god løsning på dette er å planlegge en løype i forveien. Hør med venner og familie om hva som interesserer dem, så finner dere kanskje en spennende løype som passer dere alle. Trenger du hjelp eller tips underveis, kan du se etter løypeguidene med kulturnatt-t-skjorter. De er der for å hjelpe deg!

Hva kan du bli med på?

Med hundrevis av arrangementer er det en lettelse at de er delt opp i forskjellige kategorier. På denne måten er det lettere for deg å oppsøke det du synes er aller mest spennende. I Oslo er arrangementene i år sortert etter følgende kategorier: musikk & dans, kunst, historie & museum, film & teater, bygg, litteratur, mat & drikke, barn & unge, og utforsk – som er det som er litt ukjent for de fleste.

I år kan du for eksempel bli med på Bollywood-dans med Shilpi Bhatnagar fra SHAKTI-kreativitet. Her kan du møte opp i indisk pregede klær hvis du har lyst, og oppleve en dansestil som er en blanding av indisk folkedans, tradisjonelle dansestiler og moderne vestlige danseformer. Eller har du kanskje alltid drømt om å besøke Freias sjokoladefabrikk? Det kan du under Kulturnatten i Oslo! Da vil en guide fortelle deg om kunsten og kulturen på Freia, og du kan selvfølgelig også kjøpe sjokolade.

Bollywood dancer

Foto: Saksham Gangwar via unsplash.com

God kulturnatt!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*