Opplev karneval i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er hovedstaden i den brasilianske staten ved samme navn, og rommer flere fascinerende tradisjoner. En av disse er byens berømte karneval.

Foto: Agustín Diaz via Unsplash.com

Karneval i Rio

Opprinnelig var karneval en matfestival hvor man skulle spise rikelige mengder før man etterpå gikk inn i Lent, en periode hvor man skulle nøye seg med mindre mat. I Brasil har tradisjonen utviklet seg som et resultat av kombinasjonen av portugisisk- og afrikansk kultur. Portugiserne brakte med seg festivalkonseptet og afrikanerne bidro med sine imponerende dansevener, unike musikk og gode rytmer. Ideen bak det brasilianske karneval er at man skal kunne slippe seg fri og være hvem man vil. Selv den mest konvensjonelle person kan slippe seg løs og leke at de er noen andre for en dag eller fler. Ønsker du at du var en konge eller dronning, en sambadanser eller pirat? Under karneval i Rio kan du få ønskene dine oppfylt. Der er det kun din egen fantasi som setter grensen!

to utkledde damer

Foto: Quinten de Graaf via Unsplash.com

Karnevalet i Rio er et av verdens største, og hvert år ankommer det turister fra både stater innad i Brasil og resten av verden. Med parade etter parade er karnevalet en enorm kulturell og kunstnerisk begivenhet alle burde få oppleve i løpet av livet.

Parade av sambaskoler

Under karnevalet i Rio de Janeiro holdes det en stor parade på stadion kalt Sambódromo som har blitt bygget spesielt for denne begivenheten. Denne paraden er en stor konkurranse mellom forskjellige sambaskoler i Rio som blir planlagt flere måneder i forveien av selve karnevalet. Hvert år velger skolene sitt eget tema med tilhørende kostymer og en unik koreografi som blir dømt av utvalgte dommere etter paraden. Den berømte konkurransen har utviklet seg til å bli en av hovedattraksjonene under karnevalet i Rio og er en opplevelse man sent vil glemme.

Dersom du ønsker å reise til Rio de Janeiro og oppleve karnevalet kan du finne gode tilbud på både fly og hotell her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*