Oppdag nye opplevelser i Alabama

For mange reisende er Alabama bare en delstat du reiser gjennom for å komme til Florida eller Atlanta. Men om du tør å bevege seg litt bort fra motorveien, vil du snart begynne å se delstaten som en destinasjon i seg selv, og ikke bare en gjennomgangssone til et annet sted. Jeg har reist mer langs veiene i Alabama enn noe annet sted i verden. Hvert besøk bringer nye oppdagelser og opplevelser som gir meg lysten til å stadig vende tilbake. Her er mine seks beste grunner til å reise til Alabama.

6-1-alabama

Sport

For en stat som ikke har noe profesjonelt lag i amerikansk fotball eller baseball, virker det nok litt rart at sport finnes på denne listen. Alabama er imidlertid et sportsmekka for alle som elsker golf, amerikansk fotball på universitetsnivå, NASCAR eller sportsfiske.

Robert Trent Jones Golf Trail er en samling av 426 mesterskapshull fordelt på 26 offentlige golfbaner på 11 forskjellige steder i delstaten Alabama. De flotte banene ble designet av den legendariske golfbanearkitekten Robert Trent Jones, og ble finansiert av delstatens pensjonskasse. Noen av hullene har hele tolv tee-bokser siden tee-er merkes etter ferdighetsnivå istedenfor alder eller kjønn. Enhver golffanatiker burde prøve alle disse banene minst én gang i sitt liv.

6-2-alabama

Visste du at fem av de sju siste nasjonale mesterskapene i amerikansk fotball gikk til lag fra Alabama? University of Alabama vant tittelen i 2009, 2011, 2012 og 2015. Auburn University vant i 2010. Selv om du ikke får tak i billetter til en kamp, er maten og atmosfæren før kampen verdt å få med seg. Denne supportergjengen har en lidenskap og energi som resten av sportsverdenen ikke har sett maken til.

Talladega Superspeedway i Talladega i Alabama er med sine 4,28 km NASCARs lengste racerbane. Selv om du kanskje ikke får med deg et billøp mens du er i byen, kan du fortsatt besøke International Motorsports Hall of Fame and Museum. Hvis du føler deg modig, kan du til og med prøve å kjøre en ekte NASCAR-racerbil på superspeedway-banen med NASCAR Racing Experience.

Gulfkysten i Alabama er et flott sted for sportsfiske. Alabama Deep Sea Fishing Rodeo er faktisk verdens største fiskekonkurranse, med premier av verdier opptil én million dollar. Alabama har mengder av elver og innsjøer tilgjengelige for ferskvannsfiske.

6-3-alabama

Historie

George Washington Carver, Helen Keller, Hank Williams, Jesse Owens, Nat King Cole, Hank Aaron, Willie Mays, Harper Lee og Condoleezza Rice er alle født i Alabama, og utgjør bare en del av delstatens omfattende og spennende historie. Hvis du er glad i historie, bør du definitivt besøke noen av disse stedene.

Havnebyen Mobile er over 300 gammel og Mardi Gras’ opprinnelsessted. Den har New Orleans’ sjarm uten på langt nær like mange turister.

Byen Selma i Alabama spilte en betydelig rolle under Civil Rights-bevegelsen i 1960 og er oppført i det amerikanske nasjonalregisteret over historiske steder. Viktigst er Edmund Pettus Bridge hvor det oppstod blodige konfrontasjoner mellom politiet og demonstranter som marsjerte mot Montgomery. Selma var også hjem til «den sovende profet», Edgar Caye.

Krigsskipet USS Alabama gjorde tjeneste både i Atlanterhavet og Stillehavet under 2. verdenskrig. I dag er det hovedattraksjon i Battleship Memorial Park i Mobile Bay. I tillegg til krigsskipet har parken flere gamle militærfartøy, deriblant en undervannsbåt fra 2. verdenskrig, en P-51 Mustang som ble fløyet av Tuskegee Airmen og et B-52-bombefly.

Moundville Archaeological Park ved bredden av Black Warrior River inneholder 26 store jordhauger som ble laget av urinnvånerne ca. 1000–1450 år e.kr. Parken har også museum, kafé og suvenirbutikk.

6-4-alabama

Vakkert

Alabama har et av de vakreste landskapene i USA. Enten du besøker Tennessee River som snor seg mellom fjellene i nord, de sukkerhvite sandstrendene ved Mexico-gulfen eller de utallige gamle gårdene og de storslagne plantasjene i midten, bør du ta med deg kamera for å forevige det spektakulære landskapet. Solnedgangen ved Fairhope Minicipal Pier og langs Black Warrior River i Tuscaloosa er uforglemmelig.

6-5-alabama

Vitenskap

U.S. Space & Rocket Center i Huntsville i Alabama er verdens største romfartsmuseum. Senteret har en imponerende samling raketter og huser blant annet romfergen Pathfinder, kommandomodulen Apollo 16, romstasjonen Skylab, en månestein fra Apollo 12-oppdraget og USAs første satellitt, Explorer 1. Museet har en rekke interaktive utstillinger, IMAX-filmer og simulatorer. Senteret er en av de mest populære attraksjonene i Alabama.

6-6-alabama

Kuriosa

En del av Alabamas sjarm ligger i en viss kuriositetsverdi, noe som gjør at det er veldig gøy å reise rundt i staten. Her er et par ting som er verdt å få med seg.

Unclaimed Baggage Center i Scottsboro er som en gigantisk bruktbutikk som selger ting fra tapt eller uavhentet flybagasje.

Byen Enterprise har et monument av Boll Weevil midt i sentrum. Monumentet står der til minne om insektet som ødela bomullsavlingene og førte til at gårdbrukerne gikk over til å ha stor suksess med peanøtter i stedet.

Bamahenge ligger like utenfor byen Elberta og er en fiberglassreplika av Stonehenge i full størrelse.

Ave Maria Grotto i Cullman er en park på 16 mål som har en samling med 125 miniatyrreplikaer av noen av verdens mest berømte helligdommer og historiske bygninger, bygget av en pukkelrygget munk ved navn Brother Joseph.

6-7-alabama

Grillmat

Folk i Alabama er glad i grillmaten sin. Det er like viktig for den lokale kulturen som amerikansk fotball og religion. Derfor finner du omtrent like mange grillmatsjapper her som du finner kirker – og det sier litt når du befinner deg midt i bibelbeltet. Så når du reiser til Alabama, må du absolutt spise litt grillmat. Hver enkelt grillmester har sin egen stil og filosofi for hvordan en gris skal stekes. Jeg råder deg til å spørre en lokalkjent om byens beste grillmat. Alle vil ha en mening om det. På mine reiser har favorittene så langt vært Dreamland Bar-B-Que i Tuscaloosa, Archibald’s BBQ i Northport og Big Bob Gibson Bar-B-Q i Decatur.

 

Av:

Midlife Road Trip

Fjern krisen fra midtlivet! Bli med vertskapet Sandi og Rick på en spennende reise for å møte fascinerende mennesker, besøke interessante steder, smake på fantastisk mat, prøve nye utfordringer og oppleve alt livet har å by på. Midlife Road Trip er den perfekte behandlingen for en midtlivskrise.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*