Nyttårsaften i utlandet? Her finner du de festklare storbyene

Foto: Rene Bernal, via Unsplash

Vi nærmer oss slutten på 2013 – snart ønsker vi det nye året velkommen! Stadig flere av oss har lyst til å feire nyttårsaften med et smell utenfor landegrensene, og det finnes nok av spennende storbyer å velge i. Nyttårsaften feires stort sett verden over og er en ypperlig mulighet til å feste med de lokale innbyggerne. Start det nye året i ett nytt land!

1. New York
Times Square må oppleves, og nyttårsaften er definitivt det rette tidspunktet. Feiringen er allerede blitt godt kjent via diverse amerikanske filmer og TV-serier. Nesten én million mennesker samler seg i gatene når det nye året nærmer seg. Stemningen er til å ta og føle på! Det er spesielt én tradisjon som gjør Times Square til det ultimate stedet for en nyttårsfeiring. 60 sekunder før midnatt senkes en enorm, lysende krystallkule. Vær på plass på i god tid, sikre deg en god «spot» og få med deg artistene som opptrer.

2. Rio de Janeiro
Om du er lei av snø og kulde etter en lang desembermåned, kan Rio de Janeiro være byen for deg. Her feires nyttårsaften på stranda i 30 varmegrader. Få ting høres vel like fristende ut? Den største festen er på Copacabana-stranden hvor mer enn to millioner mennesker samler seg for å feste natten lang. De fleste velger å kle seg i hvitt, som sies å bety håp og fred for det nye året. Brasilianerne sier ikke nei til en god fest. Nyttårsaften er faktisk blant de viktigste høytidene. Det vises i musikken, lysshowene og ikke minst fyrverkeriet som blir skutt opp fra mangfoldige flåter utenfor strendene.

3. Stockholm
Du trenger ikke nødvendigvis reise så langt for å oppleve en litt annerledes nyttårsaften. I Stockholm er det feiringen på Skansen som gjelder, og ved midnatt samles byboerne for å høre nyttårsklokkene kime og kjente artister spille opp til fest. Med en fantastisk utsikt over hele hovedstaden er det en ultimat plass for å få med seg fyrverkeriet når klokka bikker tolv.

4. Tokyo
Selv om japanerne er glade i å feire nyttårsaften hjemme med familien, er det nok av ting som skjer i hovedstaden på kvelden. Dra for eksempel i et tempel for å ønske det nye året velkommen. Når klokka nærmer seg midnatt er Shibya plassen å være. Tokyo Tower står for nedtellingen, og tradisjonen tro slipper japanerne opp ballonger for å feire det nye året. I tilknytning feiringen holder også keiseren en offentlig tale, noe som kun skjer to ganger i året.

5. Sydney
Australias hovedstad er en av de første, store byene til å gå inn i det nye året. Det er imidlertid flere grunner til at nyttårsfeiringen her er verdenskjent. Det som blir hevdet å være verdens mest avanserte fyrverkerishow, finner sted i havnen ved operahuset, et syn mer enn 1,5 millioner mennesker får med seg hvert år. I tillegg gjør temperaturene det greit å være oppe hele natten i festklær. Hva mer kan en ønske seg?

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*