Norske juletradisjoner

Julen er en god anledning til å kose seg med juletradisjoner og ta ekstra godt vare på dem man har rundt seg. Juletradisjoner er ofte litt forskjellige fra familie til familie, og det er ikke så rart med tanke på at mange av dem har fulgt oss gjennom mange generasjoner. Til tross for forskjellene, så finnes det imidlertid en del tradisjoner som er ganske så like over hele landet.

Julekrans foran blå dør

Foto: Erwan Hesry via unsplash.com

Julekalendere

Mange vil si at julen starter allerede den 1. desember, når vi møter det som kanskje er årets første juletradisjon – julekalenderen. Det finnes utallige varianter av julekalendere, med alt fra sjokolade til små gaver, og de aller hyggeligste må nok være de som er laget av noen man er glad i. Uansett om man får små lapper med fine ord eller trekker nellikspikere ut av appelsinen, så er julekalenderen en forventningsskapende nedtelling til jul.

Når juletreet pyntes

Alle som har et juletre, har nok også planer om å pynte det. Hvordan man pynter det, og når man velger å gjøre det, kan være ganske så forskjellig. Noen har som en av deres faste juletradisjoner å pynte treet på lille juleaften, mens andre gjerne vil nyte pynten tidligere. Det beste er at man kan gjøre som man vil!

Barn pynter juletre

Foto: Jared Lind via unsplash.com

Julemiddagen

Når det kommer til selveste julemiddagen har folk ofte sterke meninger om hva som er den beste juletradisjonen. Hva som er best av pinnekjøtt eller ribbe er ikke godt å si, men alt i alt er det ikke maten, men stemningen rundt bordet, som har noe å si.

Strekk ut en hånd

For de fleste er julen en gledelig høytid, men for noen er det ikke fullt så lett. Forventningene rundt jul kan skape vonde følelser blant folk som er vanskeligstilte og ikke har så mange å støtte seg på. En juletradisjon kan derfor være å gjøre en ekstra innsats for å glede andre, og gjøre det man kan for at julen skal være en positiv opplevelse for enda flere. Denne juletradisjonen betyr mer enn noe annet!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*