Norsk påske på fjellet

Påsken er en koselig høytid som folk velger å feire på forskjellige måter. Eksempelvis er det flere nordmenn som har gjort det til en tradisjon å reise på fjellet for å feire påske. Er man heldig nok til å ha en hytte i familien, eller mulighet til å låne eller leie en hytte på fjellet, finnes det mange underholdende aktiviteter man kan ta seg til for å komme i skikkelig påskestemning.

Ut på tur, aldri sur

Dørstokkmila er ofte lang når man skal ut på langrennstur i kulden, men når man feirer norsk påske på fjellet kan man gjøre den lettere å komme seg over. Gjør turen hyggeligere, og pakk med deg en Solo, en pakke (eller 3) med Kvikk Lunsj og noen appelsiner som du kan stoppe å nyte underveis. Finn deg en lun rasteplass og fyr opp et bål og grill pølser før du fortsetter turen gjennom det hvite fjellandskapet.

appelsiner

Foto: Kotagauni Srinivas via Unsplash.com

Kosekveld med påskequiz og krimserier

Etter en aktiv dag ute i skiløypa er det nødvending med litt rolig familietid rundt peisen. Og hvilken bedre tid for å dra fram quizboka og finne ut hvem som vet best? Dette krever selvsagt ekstrem stor hjernekapasitet, hvilket ofte resulterer i at de voksne føler for å slappe av på sofaen etterpå, hvor de kan underholdes av spennende krimserier.

Hvem har den beste utkledningen?

Dette er én av konkurransene man kan vinne under et ekte norskt påskeskirenn. Få på deg et morsomt kostyme og spenn fast skiene, for her gjelder det å fullføre med stil! Løs hjemmelagde rebuser, se hvem som kan kaste lengst med snøball, eller hvem som hopper lengst på ski. Man gjennomfører rennet etter beste evne, men det viktigste er at man har det gøy! Avslutt rennet med pølsegrilling, varm saft og sist, men ikke minst, utdeling av diplomer til de tapre deltakerene.

Pynt påskeegg

En underholdende innendørsaktivitet for både store og små er å male egg. Det første man er nødt til å gjøre når man skal male egg er å tømme eggets innhold. Dette gjøres ved å stikke hull med en nål i begge ender av egget, for så å blåse plommen og eggehviten ut. Deretter er det kun din egen fantasi som setter grensen. Bruk vannmaling og lag vakre mønstre. Kanskje kan det være en idé å bruke påskefarger og male figurer som minner om norsk påske. Etter eggene har tørket kan du for eksempel henge de opp i en snor i vinduskarmen eller på en kvist til pryd for gjester og familie.

fargede egg

Foto: Annie Spratt via Unsplash.com

Jakten på påskeegget

Når påskeaften endelig kommer er det tid for å lete etter påskeeggene som påskeharen har lagt igjen. Er du heldig har haren kanskje lagt igjen noen spor som kan hjelpe deg med letingen. Etter du har funnet egget er det bare å lene seg tilbake å kose seg med deilig påskegodt resten av påskeferien.

Syns du disse måtene å feire norsk påske på hørtes morsomme ut? Undersøk muligheter for å leie et hotellrom på fjellet denne påsken!

 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*