Norge: Rogaland

Nylig kåret Lonely Planet Preikestolen til et av de fineste utsikt punktene i verden. Det er ikke uten grunn. Det er lett å skjønne hvorfor flere hundre tusen besøker Preikestolen hvert år. For utsikten er helt fantastisk. Men Rogalandregionen har andre vakre naturopplevelser som kan ta pusten fra de fleste. Her er vår liste:

Kjeragbolten

Når du først kommer deg opp her etter 3-4 timers gå tur forstår du hvorfor dette vil bli den nye ”Preikestolen”. For det første, det er omtrent 400 meter høyere oppe. Utsikten er på omtrent 1000 m.o.h. For det andre er et helt utrolig at en stein kan ha kilt seg fast mellom to fjell! For det tredje, om du tørr. Du kan ta tidens profilbilde midt ute på steinen hvor det går 1000 meter rett ned.

Jærstrendene

Fra Ogna i sør til Randaberg i nord strekker Jærstrendene seg. Noen plasser er de dekket med hvit sand som du normalt sett bare ser på bilder i en katalog. Strendene er et populært sted gjennom hele året vinter som sommer. Om vinteren brukes strendene av erfarne surfere, mens på sommeren, om været tillater det strømmer tusenvis av folk til de mektige sanddynene og nyte late dager.

Høg-Jæren

Selv om Jæren er kjent for å ha et flat landskap, er det også steder hvor du kan komme opp i høyden og speide over hele Jæren. Høg-Jæren kalles det, og det dekker store deler av Time, Bjerkreim og Gjesdal Kommune. I dette landskapet er du helt borte i fra daglige omgivelser, her slapper du helt av og fisker ørret om du vil. For det finnes nok av ferskvann.

Hvilket fylke skal vi skrive om neste gang, og hva er dine favoritter?

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*