Hotell i særklasse: Cecilies guide til norske, historiske hoteller

#8307 NITO Refleks Cecilie Mostue«Livet er for kort for å tilbringe ferien på triste kjedehoteller!» Det mener frilansjournalist Cecilie Moestue, som via jobben nok har bodd på flere historiske og spennende hotell enn de fleste av oss. På bloggen hennes finner du diverse hotelltips (og andre reisetips), og selv liker hun best hoteller og overnattingssteder som har en historie å fortelle.

«Jeg synes overnattingsstedet er en stor del av reiseopplevelsen, og oppdaget fort at det finnes mange fine, bortgjemte perler over hele verden. Som freelancejournalist har jeg vært heldig og fått jobbe med De Historiske hotell. Det har gjort at jeg har fått lov til å reise rundt i Norge og besøke flotte hotell med sjel. For det er nettopp det som skiller de historiske hotellene fra andre hoteller. De har sjel, og er personlig drevet, noen gjennom samme familie i flere generasjoner. Sånt fascinerer meg, og det viser seg også ofte under oppholdet at vertskapet har en lidenskap for det de gjør,» forteller hun.

Vi ba Cecilie sette sammen en liste over fem hoteller i Norge som har det lille ekstra og som definitvt er verdt et besøk. Her kan du lese mer om dem:

Grand Hotel Terminus i Bergen

Terminus

Ærverdig og storslagent! Det er inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha snust inn atomsfæren i resepsjonsområdet. Veggene, dørene og møblene er laget i solid mørk eik – og gulvet er i marmor og skifer. Bygget, som nå er fredet av Riksantikvaren, er fra 1928. De to norske arkitektene ønsket å laget et hotell av internasjonal format – og lot seg inspirere av utenlandske byhoteller etter en studietur til flere land i Europa. Det har de klart, synes jeg! Kun de beste materialer ble brukt, med blant annet eik fra Russland og skifer fra Voss og Otta. Besøk nettsiden her.

Dalen Hotel i Telemark

Dalen

Selveste eventyrhotellet i Norge – og en av de største trebygningene i Norge. Dette praktbygget fra 1894 har fått lov til å stå intakt, uten ombygninger eller store endringer. Det er unikt – og en historisk opplevelse i seg selv. De siste årene er det nitidig pusset opp, og maten er i toppklasse. Kombiner gjerne oppholdet med en tur på Telemarkskanalen, det er en flott norgesopplevelse. Besøk nettsiden her.

Solstrand i Os

SolstrandSolstrand Hotel og Bad i Os utenfor Bergen ble bygget av Christian Michelsen i 1896, og er nå drevet av familien Schau-Larsen siden 1929. Stedet har en unik beliggenhet med en utsikt du aldri blir lei av, over Kvinnheradsalpene. Solstrand har, etter min mening, Norges lekreste spa, hvor du blant annet svømmer ut til utendørsbassenget i 38 grader hele året. Besøk nettsiden her.

Losby Gods på Lørenskog

losbygods

Drøm deg tilbake til midten av 1800-tallet i dette storslagne herskapshuset på Lørenskog. Her er saler og salonger på rekke og rad med flotte originale detaljer. Maten er utsøkt, og naturen rundt byr på golfbane eller turer i Østmarka. Besøk nettsiden her.

Lysebu i Oslo

Lysebu20 minutter unna Oslogryta forsvinner du inn en egen verden av gastronomi, hjemlig atmosfære, spa og avslapping. For estetikere anbefaler jeg en tur hit rett før jul, fordi huset er vakkert julepyntet av den danske designeren Jette Frølich og hennes team. En fryd for øyet! For Oslobeboere er stedet et godt alternativ til romantisk helgetur i utlandet. Spar flybilletten, og bruk pengene her istedet! Besøk nettsiden her.


Finn Cecilie: TwitterPinterest og Instagram.

Bilder er utlånt fra bloggen © Cecilie Moestue.

Frister det med en hotellferie utenom det vanlige? Start din reise på Expedia og fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo.

Anette Lien

4
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*