Ni grunner til å besøke Dubrovnik i sommer

Dubrovnik er på sitt beste om sommeren, når du kan nyte endeløse dager med solskinn på byens uberørte Adriaterhavsstrender. Og hvis du reiser dit på slutten av sommeren, så kan du til og med unngå de store turistmengdene. Se for deg solfylte dager der du drar på kajakktur, vandrer langs bymurene eller nipper til god, kroatisk vin mens du nyter utsikten til bukten.  Trenger du fremdeles å overbevises? Her er ni grunner til at du bør bestille en ferie i Dubrovnik i år.

Ta en tur på stranden
Strand i Dubrovnik

Den enkleste stranden å komme seg til i Dubrovnik er Banje, øst for byporten Ploče. Banje er en småsteinsstrand, men det vil du raskt glemme når du ser det krystallklare vannet. Ta med deg et håndkle og slapp av på den delen av stranden som er tilgjengelig for offentligheten, eller betal for solseng og parasoll på strandklubbsiden. Blant de andre strendene i nærheten finner du Lapad og Copacabana (ja, faktisk).

Ta taubanen opp til toppen av fjellet Srđ

Taubane Dubrovnik
Toppen av fjellet er et av de beste stedene å dra til hvis du vil ta et klassisk bilde av Dubrovniks gamleby. Du kan ta turen opp til toppen til fots, eller så kan du betale for en tur-retur-reise med taubanen. Et godt tips: Reis dit når det skumrer for å nyte de fantastiske solnedgangene.

Besøk bymurene

Bymur Dubrovnik

Når du spør noen hva du bør gjøre i Dubrovnik, så er dette som regel det første de tenker på. Bymurene er kanskje litt turistpreget, spesielt fordi de har blitt brukt som kulisse på Game of Thrones, men oppmerksomheten er velfortjent. Vårt forslag? Vær der når murene åpnes for dagen, så unngår du store folkemenger.

Ta bølgene fatt

Den kroatiske kysten er prydet med flere øygrupper og er i ferd med å bli et yndet mål for yacht-entusiaster. Dubrovnik ligger godt til for dagsturer til de avslappede Elafitiøyene eller Korčula, som er Marco Polos fødested og kan minne om et slags mini-Dubrovnik med en rekke butikker og små strender. De som har mer tid, kan ta lengre cruisereiser til den sofistikerte partyøya Hvar, strandklubbene på Pakleniøyene, naturreservatet Mljet eller butikkene og restaurantene i ofte glemte Vis.

Kirketårn Dubrovnik

Smak på kroatisk vin

Oppdag den kroatiske vinens hemmeligheter. Besøk D’Vino, som ligger i en sidegate ved hovedgaten. De vennlige ansatte serverer husets fantastiske rødvin og rimelige ostetallerkner. Vinelskere vil fortelle at Kroatia er en av vinverdenens skjulte skatter.

Få deg litt billig gelato

Et annet tips for matelskere: I Dubrovnik finner du gelato til spottpriser. Andre steder koster slik iskrem en formue, men i Dubrovnik får du kjøpt over 50 forskjellige smakstyper for så lite som bare ca. 10 kroner. Dubrovniks gelato er ekstremt god, så du vil nok bli nødt til å komme tilbake igjen og igjen, slik at du får prøvd alle smakene

Bli aktiv

Når du er i Dubrovnik er det lett å besøke naturen. Sommeren er den beste tiden for å dra på fot- og sykkelturer i den vakre Konavledalen i Sør-Dalmatia. Det er populært å fiske ved Elafitiøyene, mens det også anbefales å prøve fjellklatring ved foten av fjellet Srđ. Cadmos Village Adventure Park er et flott sted å besøke for litt familiemoro. Her får du blant annet muligheten til å prøve ziplining og paintball.

Rødetak i Dubrovnik

Padletur til Lokrum

Hvis du er ute etter et friluftseventyr, så kan du også leie en kajakk. Når du har alt utstyret klart kan du padle til øya (og naturreservatet) Lokrum, som ofte forbigås av turister. Dette stedet er et lite paradis. Her finner du øde strender og stille strender, og i tillegg har øya en kraterlignende, lyseblå saltvannsinnsjø hvor du ofte kan få øye på påfugler. En padletur hit tar ca. 30 minutter, men det er også mulig å komme seg dit med båttaxi på bare 15 minutter.

Ta en drink på en klippebar

På klippene utenfor Dubrovniks bymurer ligger det to små barer hvor du kan slappe av med en drink på slutten av dagen. Begge barene er små, og inngangspartiene er så anonyme at det er lett å gå forbi. Men hvis du er på utkikk etter et flott bilde for Instagram (eller bare vil nyte den flotte utsikten), så er de blant de beste stedene å besøke.

Bestill et hotell i Dubrovnik, for med så mange aktiviteter og severdigheter er byen definitivt et flott sted å bruke sommerferien på. 

Alle bilder er hentet fra Explorista.nl

Skrevet av Milou van Roon

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*