New York

Skrevet av: Christine Amorose – http://www.cestchristine.com/

 

New York City er et mekka for alle som elsker shopping: Her arrangeres verdens mest berømte moteuke, og her ligger de mest ikoniske varehusene og sagnomsuste butikkene. Du finner alt du måtte ønske deg, enten du velger å oppsøke de mest eksklusive designerhusene på Fifth Avenue, trendsetterne i SoHo eller Chinatown med sine vanvittige vindusutstillinger.

 

Det er egentlig ikke ett «shoppingstrøk» i New York City: hele Manhattan (og i stadig større grad deler av Brooklyn og Queens) består av områder med en god blanding av butikker og restauranter, barer og mursteinshus, leilighetsbygg og varehus. Jeg har mine favoritter, enten jeg er ute etter noe nytt til meg selv eller en gave til andre, men jeg anbefaler at du holder øynene åpne: Du vet aldri når du kan snuble over en eventyrlig butikk i en travel handlegate eller i et trangt, brosteinsbelagt smug.

 

Chelsea Market er først og fremst et matmarked, men det er vel verdt et besøk selv om du ikke er sulten. Og om det piper i tarmene – ja, da er du heldig! På Chelsea Market er valgmulighetene uendelige: Prøv australsk kjøttpai hos Tuck Shop (min favoritt er Thai chicken curry), utsøkt grillet ost og melk hos Chelsea Creamline eller byens beste taco hos Los Tacos No. 1. Selv om du ikke er spesielt sulten for øyeblikket, kan du hamstre med deg fersk, importert, italiensk ost og delikatesser hos Buon Italia eller herlige krydder hos Spices and Tease. Hvis du virkelig ikke er sulten, kan du sette kursen mot Artists & Fleas, der du finner håndverkskunst – alt fra smykker og skjorter til sminkevesker med morsomme tekster. Min personlige favoritt blant butikkene på Chelsea Market er Posman Books, som byr på et hav av bøker og kort, og et spesielt godt utvalg av titler knyttet til New York City. Når du er ferdig med runden på Chelsea Market, er det obligatorisk med en tur på High Line – gå inn like nord for utgangen på 10th Avenue.

 

Når du kommer til Chinatown, føles det som om du trer inn i et annet, eksotisk land. Steamed pork buns (dampet deig fylt med svinekjøtt) for en billig penge, fargerik dragefrukt og stjernefrukt, stabler med krydder som kun er merket med kinesiske tegn skrevet på kartong, og svære hummere som svømmer rundt i tanker: Chinatown er en verden av kraftige krydder og kaotiske fortau. I smugene rundt Canal Street finner du litt av alt: kopier av designervesker, helende urter og eksotiske frukter og grønnsaker som du ikke finner andre steder på Manhattan. Og kanskje det beste av alt for deg som shopper på Manhattan: Du får fotmassasje for bare 10 dollar. Salongene er ikke spesielt elegante, men perfekte for avkobling og lading før du tar beina fatt igjen.

 

Selv om Bedford Avenue i Williamsburg er et av de mest trendy shoppingstrøkene i Brooklyn, foretrekker jeg Franklin Street i Greenpoint. Da må du gå om lag 20 minutter lengre nord, gjennom McCarren Park. Ikke gå glipp av det omhyggelig utplukkede boksortimentet hos WORD Bookstore, de unike vintageskattene hos People of 2morrow eller den kunstnerdrevne butikken Wolves Within med klær og tilbehør. I den sjarmerende vinbutikken Dandelion Wine kan du plukke med deg en flaske fin. Hvis du vil holde deg i Williamsburg, bør du bevege deg nedover gatene nærmere vannkanten. Her finner du populære kjedebutikker som JCrew, Madewell, American Apparel og Urban Outfitters, som har en egen bar på taket. Men også noen av Brooklyns lokale favoritter, blant annet Catbird og Mociun for smykker, og den opprinnelige Artists & Fleas og Bedford Cheese Shop. Langs bredden av East River ligger Smorgasburg, der du bør ta turen en lørdag for å oppleve det utrolige utvalget av mat, og søndagsmarkedet Brooklyn Flea, der du kan handle antikt, møbler, vintageklær og håndlagde produkter. Oppdag det enorme utvalget i interiørbutikken A&G Merch med nydelige, håndlagde sofaer og bord og ikke minst flotte glass, serviser og puter med Brooklyn-tema – alt pakket slik at du kan ha det med på flyet. Hvis du trenger en pause fra shoppingen, anbefales en tur til Nitehawk – en kino der du kan se indiefilmer og nyte en «root beer float» og andre godsaker under forestillingen.

 

SoHo er et shoppingparadis for alle, uansett fasong og størrelse. På Broadway finner du alle de mest kjente kjedene – Bloomingdales, Topshop, H&M, Zara – og en rekke andre, som JCrew og COS i Prince Street eller Kate Spade i Mercer Street. Trenger du nye briller, er Warby Parker plassen for deg. Er du ute etter brukte bøker eller smykker, kan du besøke Housing Works Bookstore Café og veldelighetsbutikken ved siden av, der inntektene går til personer rammet av AIDS i New York City. Litt lengre sør har butikkene litt mer særpreg, som Nike LAB, Reformation og de instagramverdige trappetrinnene hos Opening Ceremony. Ting til hus og hjem finner du på CB2, Dwell og Room & Board. Et godt tips for å få opp blodsukkeret er en stopp på Balthazar, der du kan få en kopp varm sjokolade med et hint av hasselnøtt på vinterstid, eller på Laduree, der du kan nyte en macaron i den herlige bakgården på sommerstid.

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*