Nederland

Fem grunner til å besøke Markthal i Rotterdam

Hvis du er entusiastisk når det gjelder mat men aldri har vært på Markthal i Rotterdam, burde du virkelig ta turen dit. En enorm mathall full av små boder og store restauranter som alle fokuserer på ren og uhemmet kulinarisk nytelse venter deg.

Markthal ligger på Ds. Jan Scharpstraat 298 i Rotterdam, rett rundt hjørnet for Rotterdam Blaak stasjon. Klikk her for mer informasjon og oversikt over åpningstider.

Denne artikkelen tar deg med på en kort tur innom våre favorittboder.

Culy

1. KJØTT FRA DE GROENE WEG

Det å kjøpe et deilig stykke kjøtt til et hjemmelaget måltid er absolutt et av helgens høydepunkt. De Groene Weg er en slakterbutikk der organisk kjøtt blir skåret i passende stykker for deg mens du venter. Det blir ikke ferskere eller mer tradisjonelt enn dette.

Og nå som du har kjøpt lammeribben eller entrecoten din, hva med å plukke med seg en sandwich også? Kjøttet i de organiske sandwichene fra Le Perron, som også befinner seg i mathallen, kommer fra samme slakter.

NL 1

2. SØTE FRISTELSER FRA KONDITOREN

Konditoren har alt fra makroner til søtsaker og éclair til bløtkake. Våre favoritter, derimot, er financierene, med for eksempel sjokolade, smørkrem og praline.

NL2

3. BRØD FRA LE PERRON

Tom og Yvonne Zopfi baker selv det organiske brødet i mathallens Le Perron. Autentiske rundstykker med franske fristelser. Pass på at du kjøper med deg noe av det herlige, halvbakte fylte brødet deres også.

NL3

4. PINTXOS FRA BASQ KITCHEN

Du finner den mest autentiske spanske maten på Basq Kitchen. Kokken Alvaro Martinez serverer lunsj og middag, potensielt med vin ved siden av, fullstappet av baskiske smaker. Her finner du tradisjonelle retter slik som ibéricoskinke og blekksprut så vel som den helt fantastiske sarteneko: egg kokt på lav varme med paprika og et skum av potet og smult.

Husk å holde av plass til desserten: Baskisk brødpudding med vaniljeis eller manzana: stekt eple med hasselnøttis.

NL4

5. JAMIE’S ITALIAN

Ja, Jamie har kommet til Rotterdam! Eller i alle fall har restauranten hans det. Tankegangen bak restauranten er et stemningsfullt, lokalt spisested påvirket av det typisk italienske matbordet. Her er prisene rimelige og stemningen tilbakelent, men viktigst av alt vil du få servert fersk, enkelt mat av høy kvalitet. Menyen er satt sammen av Jamie Oliver og veilederen hans, Gennaro Contaldo.

Les anmeldelsen vår om Jamie’s Italian her.

NL5

 

Post By – Culy NL @culynl

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*