Midnattssol i Norge

Enkelte dager skulle man ønske at solen aldri gikk ned. Kanskje gjelder dette spesielt de herlige sommerdagene vi får her i Norge mellom mai og august. Det høres kanskje umulig ut, men det finnes faktisk et sted hvor solen aldri går ned. I det minste mellom mai og juli. Nord for den nordlige polarsirkel holder nemlig solen seg over horisonten hele døgnet i denne perioden, og jo lenger nord du reiser dess flere døgn med midnattssol har du mulighet til å oppleve. Kommer du ikke fra Nord-Norge selv er det forståelig nok ikke så lett å vite nøyaktig hvor du bør dra for å få mest mulig lys ut av døgnet. Derfor har vi satt sammen en liste av noen steder det er verdt å besøke når du skal jakte på sollyset.

Opplev midnattssol på Nordkapp

Når du befinner deg på Nordkapp er du så langt nord i verden at det kun er Svalbard som separerer deg fra Nordpolen. Dette er et av de mest populære stedene du kan reise til for å nyte synet av en sol som adri forsvinner under horisonten. Plateauet ligger i den nordligste delen av Nord-Norge, og herfra kan du la deg imponere av en fantastisk panoramautsikt over noen av de vakreste omgivelsene du noen gang har sett. Å besøke Nordkapp for å beundre midnattssolen vil være en eventyrisk opplevelse du sent vil glemme!

hånd som holder kompass

Foto: Tim Graf via Unsplash.com

Nyt endeløse dager på Lofoten, et av Norges vakreste områder

Lofoten består av en øygruppe utenfor Narvik og Bodø nordvest i Norge. Landskapet her er rått, vilt og utrolig vakkert. Lofoten byr på et virkelig unikt syn som du skal lete lenge etter å finne andre steder. Om sommeren kan du for eksempel leie en kajakk og ta årene fatt for å nyte omgivelsene fra havet midt om natten, eller bli med på en fiskeskøyte å prøve fiskelykken. Det skal dog ikke mye hell til for å få napp på kroken. Lofoten har nemlig et rikt havliv og har i lange tider kunnet livnære seg på fiske.

lofoten i norge

Foto: Ivan Bertona via Unsplash.com

Midnattssol i Tromsø

Nordøst for Lofoten ligger den største byen i Nord-Norge, Tromsø. Denne byen tilbyr et endeløst antall av aktiviteter og turistattraksjoner, men det er noen opplevelser som utpeker seg som ekstra spesielle. Dette er nordlyset som kan bevitnes om vinteren og den fascinerende midnattssolen man kan oppleve om sommeren. I sommerperioden er det mulig å reise på midnattssoltur med båt, og er du heldig så får du kanskje øye på en hval, sel eller havørn! Uansett hva du velger å ta deg til mens du besøker Tromsø vil du reise hjem med uforglemmelige minner.

Føler du deg fristet og ønsker å oppleve midnattssolen i Norge? Hos Expedia kan du finne gode tilbud på både fly, leiebil og hotell.

God fornøyelse!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*