Menneskene i Tønsberg

Denne utfordringen forandret dagen min, og min oppfatning av nordmenn

Alle som kjenner meg vet at jeg er supersosial, men det tar litt tid før jeg kommer i gang. Det er skummelt å stoppe folk på gata for å spørre om vi kan ta en selfie, og samtidig spørre om tips om byen deres. Expedia utfordret meg til å ta kontakt med fremmede, ta et bilde og spørre om tips. Selvfølgelig tok jeg utfordringen. Men det var ikke enkelt, det må jeg si. De nordmennene jeg har snakket med i dag tenker sikkert at jeg er en gæren brasiliansk jente.

Ellen og Adrian

Ellen på Slottsfjellmuseet fortalte meg at hennes favorittsted i byen er biblioteket i Tønsberg (St. Olavsgate 16. 311), fordi «der har de en blanding av historie og det moderne». Så da stakk jeg dit for å oppdage denne blandingen. Tønsberg og Nøtterøy bibliotek ble etablert i 1909 og ble bygget på gamle klosterruiner og båtplasser, som skaper en spennende kontrast til moderne teknologi og arkitektur. Adrian jobber i resepsjonen på museet, og var ganske sjenert da jeg møtte han første gang. Han tipset meg om å spise en burger på Kverneriet (Rambergveien 15) på grunn av den gode stemningen, og den fantastiske maten.

Lene

Jeg spiste lunsj på Esmeralda på brygga, og spurte Lene Palm om vi kunne ta en selfie. Lene fortalte at hun likte å dra til Tjøme, som ligger 25 km sør for Tønsberg og Verdens Ende, fordi der er det helt stille og fredelig, noe jeg er helt enig i. Helt fantastisk sted, som du kan komme deg til med bil eller båt.

Bente

Det regnet så mye, så det var litt vanskelig å få folk i tale. Så da jeg hadde et intervju med Bente Wemundstad fra Byavisa i Tønsberg spurte jeg henne også. Hennes favorittsted var Slottsfjellmuseet, som jeg også syntes var en av de beste opplevelsene i løpet av oppholdet. All vikinghistorie burde slukes av nordmenn flest, synes ikke du også?

Karina og Jeanette

Kverneriet var et ganske fint sted. Det var helt fullt, så jeg måtte sitte ute, og det var litt kaldt, selv for nordmenn. Mens jeg ventet på maten ble jeg kjent med Karina og Jeanette, som satt ved siden av meg. De var så hyggelige og imøtekommende. Jeg var ganske nervøs fordi jeg hadde prøvd å snakke med ukjente folk hele dagen, og det var få som ville snakke med meg (haha!). Jeg spurte om de likte å bo i Tønsberg, og de mente at det var en super by. Akkurat som Bente sa de at Slottsfjellet og Slottsfjellmuseet er noe av det beste. Så det anbefales på det sterkeste!

Tønsberg, takk!

Da jeg først kom til Norge trodde jeg at nordmenn var annerledes. Selvfølgelig har alle land jeg har vært i ulike folk av alle slag. Jeg hadde, og har fortsatt problemer med å begynne en samtale uten å gå for hardt ut, og derfor kan folk bli redd for meg. Jeg tenkte at nordmenn var litt kalde og vanskelige å snakke med. Men nordmenn må først bli litt kjent med deg før de blir vennen din. Jeg lærer derfor også å være litt mindre «meg». Kanskje jeg ikke burde klemme, invitere folk på middag uten at jeg kjenner dem, og heller ikke smile til fremmede på gata?
Noe jeg tar med meg videre, fikk jeg høre av et fantastisk menneske i Oslo – «det tar litt tid å bli venn med en nordmann, men når det skjer, er dere venner for alltid». Det er så sant. Hvis man bygger et forhold på omtanke og tillit blir det der for alltid.
Jeg er så glad for å ha fått oppleve Tønsberg!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*