Mat, reise og kultur: Tv-programmer som gir deg inspirasjon

Det finnes dager for alt, og i dag er det verdens TV-dag som står på kalenderen. Vi bruker mange timer foran TV-en årlig og det påvirker mange av valgene vi tar i det daglige. Hvorfor ikke kombinere det med noe som er nyttig og lærerikt når en setter seg i godstolen? Her er en liste med fem TV-programmer som inneholder reise, mat og kultur. Nyt tipsene og la de inspirere deg neste gang du skal ut å reise.

Foto: Samuel Foster, via Unsplash

Diners, Drive-ins and Dives

Er du glad i mat og USA er dette programmet som skapt for deg. Guy Fieri reiser gjennom hele Nord-Amerika på jakt etter de mest spesielle og beste matrettene. Du kjenner garantert lysten til å reise og oppleve det selv.

Kanal: Food network

 

Munter mat på tur

De to danske brødrene Price sprer mye matglede i de norske hjem med sine humoristiske påfunn. Nå har de reist på tur i Sør-Europa. Først besøker de kjente plasser i Italia som Roma, Firenze og Venezia, byen du må besøke før den går under vann. Videre setter de kursen mot Monaco og den franske rivieraen. Da blir fristelsene mange som setter budsjettet på prøve. Et morsomt program med blanding av mat, reise og kultur.

Kanal: NRK og NRK nett-tv

 

Til bords med fienden

Det er en stund siden siste episode ble sendt på Tv2, men programmet er så bra at det må bli med på listen. Fredrik Græsvik anerkjent krigsreporter og stjernekokk Tom Victor Gausdal reiser verden rundt i konfliktfylte områder. De inviterer begge parter i konflikten til middagsbordet hvor maten lages av lokale råvarer. Praten sitter løst, og programmet gir et veldig godt inntrykk hvordan det er å leve i et område fylt med konflikter, krig og elendighet. Anbefales på det sterkeste.

Kanal: Tv2 Sumo

Foto: Fabrizio Magoni, via Unsplash

Jamie’s Great Britain

Den meget populære kokken Jamie Oliver reiser over Storbritannia for å finne inspirasjon og historien til maten de spiser. Mange av oss forbinder Storbritannia med ‘Fish and chips’ og paier av alle slag. Men visste du at ‘Chicken Tikka Masala’ stammer fra England og at Franske kokker reiste over den engelske kanal for å lære å lage mat? Lær mer om Storbritannia og deres matkultur. Landet er mer enn London, fotball og øl.

Kanal: Channel 4

Foto: Steinar Engeland, via Unsplash

En bit av Norge

Det er umulig å ikke nevne et program som handler om vårt Norge. Landet byr på noen utrolige flotte råvarer, og kokken Andreas Viestad reiser land og strand hvor han gir oss gode ideer til hva vi kan ha på vårt eget middagsbord. Blander vi dette inn med kultur og reise er det et perfekt program til å bli inspirert til både det ene og andre.

Kanal: Tv2 og Tv2 Sumo

Hva syns du, har du noen andre tips? La oss vite det!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*