Maria fra That Cake Chick: – Når jeg er på reise står alltid mat i fokus

Bak den populære matbloggen That Cake Chick, finner vi Maria Arlén Larsen. Hun er fast matspaltist for Det Nye og Shape Up, og tar for tiden en doktorgrad innen ernæring og fettforbrenning. En kakeblogger utenom det vanlige, med andre ord! Det er sunnhet og kreativitet som står sterkest i oppskriftene hennes, og det er også en forutsetning når det kommer til ferie og mat.

– Jeg er såpass ekstrem på tur at jeg planlegger de fleste måltidene etter nøye research eller gode tips, forteller hun. Her kan du lese om den reiseglade matbloggerens egne tips til kokosiskrem i Los Angeles, Afternoon tea i London og vinturer i Paris. Vi kan love at du vil få vann i munnen!

1. Hvor kom reiselidenskapen fra?

Jeg er nysgjerrig av natur, så det å reise og oppleve nye steder har alltid vært viktig for meg. Min første ordentlige reise, hvor jeg ble bitt av reisebasillen, var da jeg var 19 år og dro på backpacker tur til Sør-Korea. Helt fantastisk.

2 …Og hvor kom matlidenskapen fra?

Jeg har alltid vært glad i å lage mat, samt å servere mennesker mat. Det er så mye glede rundt et bord dekket med god mat og drikke. Mat er nytelse! Da jeg var student jobbet jeg på flere gode restauranter som servitør, og fikk smake mye god mat og drikke. Når jeg reiser er mat alltid i fokus.

3. Hvor drar du helst på ferie?

Jeg elsker både storby og strand. Etter å ha bodd i New York, er det jo en by som jeg alltid vil vende nesen tilbake til. Men når det gjelder solferie elsker jeg de hvite strendene i Mexico, og de fantastiske klippene og øyene i Thailand. For meg er en perfekt ferie en ferie med nok adventure, nok avslapning – og mye god mat. 

bilde-21

4. …Og hva spiser du helst på ferie?

Spør heller hvor! Det kommer helt an på hvor jeg drar. Men jeg er såpass ekstrem at jeg planlegger de fleste måltidene etter nøye research eller gode tips, og drar gjerne tilbake dersom jeg finner noen favoritter. Jeg ble faktisk «bannet» fra en restaurant booking-side, forrige gang jeg var med venninner i New York. 

5. Har du et godt reisetips?

Mange!
1. Pakk lett, ta med klær som kan kombineres.
2. Skaff deg en god reiseforsikring.
3. Planlegg ting som bør planlegges, slik at du ikke bruker dyrebar ferie-tid på å planlegge og booke opplevelser/restauranter. 
4. Lag din egen Business class på flyet; invester i en god oppblåsbar pute, støydempende hodetelefoner, et lite reiseteppe evt. et stort sjal og øyedekke.
5. Ta alltid med to minibankkort, herav ett av dem kreditt, og legg det i safen på hotellet. Da er du alltid trygg om uhellet skulle være ute ift. tyveri.

Topp fem smakfulle destinasjoner for foodies:

Det er ikke til å komme bort ifra at storbyer er et must når det gjelder utvalg og konkurranse.

1. New York – Et mekka for foodies. Her er det umulig å nevne en favoritt, det skifter veldig mye. For klassisk romanse, live musikk og utsikt uten sidestykke – dra til institusjonen «The River Cafe» i Dumbo (Brooklyn).

2. Paris – Her er det så mye bra restauranter at det er vanskelig å nevne bare én. Men jeg anbefaler på det sterkeste å dra på en guidet mat- og vintur. Her er mine topp 3: «The pure chocolate tour,» «The tour of France of wine,» «Taste of Marais food tour.» 

3. Los Angeles – LA er et mekka for matinteresserte som også er opptatt av sunn mat. Anbefaler å gå på Farmers Market i Venice Beach, spise vegansk og raw kokosiskrem på Kippys ice-cream, og å spise på Cafe Gratitude for fargerik, sunn og helt nydelig mat. Sjekk forøvrig ut min Topp 10 sunne restauranter i LA. 

4. Thailand – Her er jo matmarkedene og små restauranter uten navn (men nydelig og sterk mat et must). Om du derimot vil ha en middag «High in the sky» og ikke er bekymret for regningen så er restauranten på toppen av mitt favoritt hotell «Lebua at state towers» perfekt. Jeg elsker å gå dit for dessertbuffeten med sjokoladefontene! 

5. London – Jeg elsker Afternoon og high tea. En av mine favoritter er på The Langham hotell. Ellers vil jeg anbefale Tibits Restaurant som er en rimelig og helt nydelig restaurant som har vegetariansk mat (buffet, inkl. uimotståelige desserter) i Heddon street – en rolig gate bare et steinkast unna travle Oxford Circus.


Finn Maria her: FacebookTwitter og på Instagram som @thatcakechick og @drarlen. Bilder er utlånt fra That Cake Chick (profilbilde © Marius Fiskum).

Har du noen supre tips til matdestinasjoner eller annet relatert til mat og reise? Del det gjerne med oss på Twitter; @ExpediaNo. (Mat)reisen starter du her på Expedia.

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*