Lunch i Malmö

Byen Malmö er vel verdt et besøk. Spesielt dersom du er på jakt etter god mat. Malmö er Sveriges tredje største by, og dette gjenspeiles i alt det man kan se, gjøre og oppleve i løpet av et besøk. I dette innlegget kommer vi til å kikke nærmere på noen restauranter som tilbyr en fantastisk lunch i Malmö. Utover restaurantene vi gjennomgår i dag, finnes det selvfølgelig et hav av andre alternativer, men disse fem reflekterer det brede og varierte tilbudet av lunch i Malmö. Det beste ved lunchene er at prisen ofte er relativt rimelig, til og med  i sentrum av byen.

I kombinasjon med god lunch i Malmö gir også byen deg en varm følelse når du tusler nedover gågaten blant alle butikkene og de koselige cafeéne. Du burde definitivt ta en tur innom byen på veien til og fra restauranten.

Raw Food House

Tre inn i den hyggelige lille restauranten nær Trianglet i Malmö. Her finner du mat inspirert fra sesongens grønnsaker og frugter. Ettersom menyen endres tilbyr Raw Food House en herlig variasjon som gjør at alle gjester finner noe som faller i smak. Her legges det stor vekt på bruk av økologiske- og lokale råvarer.

Som Linda Persson selv sier: ”Maten vi erbjuder er naturlig och neringsrik utan tillsatser, Ren mat helt enkelt!”.

Menyen gir deg mulighet til å velge mellom flere forskjellige lunch-alternativer, inkludert en ”ukens rett”. Få en smakrik falafelwrap med hummus, grønnsaker og syltede grønnsaker. Alt sammen kan dyppes i en tahinidipp. Raw Food er et kult konsept som har explodert i løpet av de seneste årene. Med fokus på grønnsaker og frugt kan man også få deilige juices og smoothies til maten! Prøv eksempelvis ”Moroten” som er presset på gulrot, eple og ingefær eller ”Gnistrande Grønn”, presset på grønnkål, sitron, selleri, agurk og eple. Raw Food House er det perfekte valg for en deilig og frisk lunch i Malmö!

raw food og juice

Photo by Mathilde H. Olsen (Expedia)

Rebell

Restauranten Rebell ligger også i nærheten av Trianglet. Med sin lokale beliggenhet er det enkelt å komme seg hit, spesielt hvis du ønsker å kombinere lunchen med shopping. Stemningen her inne er avslappet og hyggelig, og det serveres utsøkt mat. Rettene er inspirert av det svenske kjøkken, men er også påvirket av andre kulturer. Rebell tilbyr ”Veckans Lunchmeny” med ulike alternativer. Denne kan eksempelvis bestå av en suppe eller fiskerett. Konseptet er basert på ”Social Dining”, hvilket innebærer at en gruppe mennesker møtes for å spise sammen, ofte hjemme hos noen, men også ute på restauranter. Rebell prøver å skape en avslappet atmosfære ved å gi besøkende en følelse av å komme inn i en alminnelig stue, noe de virkelig har lykkes med. Rebell er et utmerket alternativ for en lunch i Malmö!

rebell logo og vin

Photo by Mathilde H. Olsen (Expedia)

Smak

I løpet av ditt opphold i Malmö blir du selvfølgelig tilbudt flere aktiviteter enn kun shopping. Byen er nemlig full av kulturopplevelser, og dersom det er kultur som står på skjemaet så er SMAK restauranten for deg. Denne restauranten finner du ved Malmö Kunsthall, hvilket gjør besøket dobbelt så morsomt når du får en smaksopplevelse i tillegg til muligheten for å se på vakker kunst i samme område. Restauranten har store åpne lokaler med en hyggelig bakgård som kan anvendes under varme dager. SMAK har en uformell og gjestfri atmosfære, og restauranten har en variert lunchmeny med alternativer for enhver smak. Her kan du velge mellom suppe, kjøtt, fisk, samt vegetariske og veganske retter. Restauranten ligger nærme togstasjonen Trianglet, og det er dermed lett å komme seg til diverse severdigheter omkring i Malmö etter du har spist lunch på SMAK.

inngangsport

Photo by Mathilde H. Olsen (Expedia)

Surf Shack

I nærheten av Malmö sentralstasjon og med nærhet til byens sentrum finner du Surf Schack. Restauranten tilbyr saftige hamburgere i et autentisk american-diner lokale, og serverer både milshakes og pommes frites. Restauranten har en uformell stemning og utstråler en herlig vibe. Tilbudet av hamburgere er bredt, og du finner garantert noe du liker. Med alt fra klassiske cheeseburgere til egne kombinasjoner får du garantert en hamburger som passar akkurat for deg! Surf Schack får både kjøttet og brødet sitt fra lokale leverandører, så du kan være sikker på at du får det ferskeste av det ferske når du bestiller en burger her. Er du i humør for en burger når du skal spise lunch i Malmö, er denne restauranten vel verdt et besøk!

surfebrett hengende over drikkeglass

Photo by Mathilde H. Olsen (Expedia)

Johan P

Dersom du er sulten på fisk og skalldyr er Johan P restauranten for deg. Prisnivået er litt høyere enn de andre alternativene, men maten rettferdiggjør dette. Her kan du nyte både hummer, laks og fyldige supper. Johan P finner du like ved Lilla Torg i Malmö som kun er et stenkast unna gågaten. Med en koselig uteservering er dette et utmerket sted å sette seg i solen for en lunch i Malmö!

poster med menyen til Johan P

Photo by Mathilde H. Olsen (Expedia)

Trenger du et sted å bo mens du er i Malmö? Se våre gode hotelltilbud her!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*