Løpeferie: 5 løp utenom det vanlige

En av de heteste reisetrendene for tiden er å kombinere ferien med et sportsarrangement – helst et man deltar i selv. Og nå som en ny løpebølge skyller over land og utland, er et løp eller en maratondistanse kanskje et naturlig valg? Selv om New York og London har de mest kjente arrangementene, er det mange andre alternativer. Opplev alt fra høy puls i midnattsolen i nord til å løpe blant eksotiske dyr i sør. 

Marathon de Paris

Foto: Pedro Kümmel, via Unsplash


Hvis man kan løpe, jobbe eller til og med gå med Eiffeltårnet i bakgrunnen, gjør det ikke så mye at man danner baktroppen slik som denne gjengen her. Maratonet i Paris foregår på våren, og det er en fantastisk tid å se byen på. Kanskje er du så heldig at du får løpe i takt med blomstringen?

Hvor: Fra Champs-Élysées til Foch Avenue og gjennom Bastille, Nation, Vincennes til les Tuileries.
Når: 6. april
Pris: Fra 65 til 110 euro

Midnight Sun Marathon

Nordmenn trenger ikke lete utenfor egne landegrenser for å finne et maraton litt utenom det vanlige. Midnight Sun Marathon er en ypperlig mulighet til å oppleve en av Norges vakreste byer. Arrangørene tilbyr mange distansealternativer, og du kan løpe fritt under kveldssolen utover i solnatten.

Hvor: Løpet starter i sentrum, går deretter sørover og ender tilbake i sentrum igjen.
Når: 21. juni
Pris: Fra 250 til 1050, alt ettersom når du bestiller og hvilken distanse du velger.

Løp den klassiske ruten

Foto: Puk Patrick, via Unsplash


Hvis du først skal legge ut på en reise med fysisk utmattelse som hovedmål, kan du like gjerne gjøre det på klassisk og tradisjonelt vis. Budbringeren Feidippides var mye ute og løp, men hans siste distanse skulle ifølge legenden bli fra Marathon til Athen, for å formidle athenernes seier over perserne i 490 f.Kr.

Hvor: Fra Marathon til Athen, men for alternativene utenom maratondistansen gjelder naturligvis andre ruter.
Når: 9. november. Påmeldingen åpnes i april.
Pris: Ca. 90 euro, men det kommer an på hvilken distanse du ønsker

The Big Five

Foto: Harshil Gudka, via Unsplash

Safari og maraton i ett? Få fart på deg som denne sjiraffen! Under The Big Five går løpet gjennom spektakulært afrikansk dyreliv, og løpere fra hele verden møtes for å bevege seg gjennom terrenget i viltreservatet Entabeni. Du løper i habitatet til elefanter, neshorn, bøfler, løver og leoparder, «The Big Five», og kan også forvente å få se flodhester, sjiraffer, krokodiller eller antiloper.

Hvor: Entabeni-reservatet ligger i provinsen Limpopo, mellom Johannesburg og Kruger National Park.
Når: 21. juni
Pris: Prisene varierer, og for 2014 er det fullbooket. Start planleggingen for 2015 nå!

Midnattsloppet

Midnattsloppet i Stockholm er både en sportslig begivenhet og en folkefest. Midnattsloppet avholdes også i Malmö, Göteborg og Helsinki, så du har faktisk flere muligheter for å få fart på beina etter midnatt. Løpet har også en egen klasse for deg som vil kle deg ut, så her trenger det ikke å bli så seriøst. På en annen side – å løpe i bjørnekostyme har vel kanskje aldri vært helt praktisk?

Hvor: Løpet starter på Ringvägen utenfor idrettsplassen på Zinkensdamm, går videre i gatene på Södermalm før den avsluttes i Hornsgatan.
Når: 16. august
Pris: 380 SEK

De fleste maratonarrangementer har alternativer for andre distanser, hvor både halvmaraton og 10 kilometer er vanlig. Dersom forberedelsene ikke har gått helt etter planen, kan man også ofte endre distanse. Begynner du nå, har du god tid til å komme i form til Midnattsloppet. Hva venter du på? Selv når du bestemmer deg spontant, finner du billige fly og hotell på våre sider.

Kommer du til å legge ut på reise for å være fysisk aktiv i 2014? Fortell oss om andre sportsarrangementer det er verdt å reise for i kommentarfeltet under.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*