London

Skrevet av: Victoria – http://bridgesandballoons.com/

 

London har en velfortjent plass på listen over verdens beste shoppingbyer, og hvert år kommer turister i flokk til alle de kjente stedene i byen, fra Oxford Street til Portobello til matelskernes drømmested Borough Market. Men selv om alle disse stedene er flotte å besøke, så er det allikevel verdt å ta en titt på noen av de mindre kjente shoppingområdene i byen – de skjulte skattene som de lokale innbyggerne elsker, og hvor du kan finne noen av de mest interessante designerne og uavhengige butikkene i den britiske hovedstaden. Etter 13 år i London er dette mine fem shoppingfavoritter i byen.

 

 

  1. Redchuch Street og Calvert Avenue i Shoreditch

Bond Street er kjent som stedet du bør dra til hvis du er ute etter designerklær fra Prada, Gucci og Hermès, men hvis du er på utkikk etter noe litt mer uvanlig, så bør du dra til Redchurch Street. Der selger noen av hovedstadens egne toppdesignere eksklusive varer som passer godt inn i den trendy bydelen Shoreditch. Hvis du er på jakt etter klær, kan du besøke APC, Sunspel og Aubin & Wills, mens fantastiske Tracey Neuls er et godt valg hvis du vil kjøpe sko (hun har blant annet en glimrende serie stilfulle sko som er lagd for sykling). Redchurch Street er også et godt sted å finne husartikler, for eksempel på vakre Labour and Wait og Maison Trois Garcons, som selger både moderne og vintage-møbler. Min favoritt er allikevel Aesop, hvor du kan kjøpe luksuriøse, botaniske hudprodukter som lukter helt fantastisk.

Mens du er i området kan du også legge turen innom Calvert Avenue, som har blitt et knutepunkt for interessante butikker. Luna and Curious er en konseptbutikk med et originalt utvalg av surrealistiske smykker og tilbehør; Anthem selger stilige herreklær; Mawi dreier seg om bling; Ally Cappellino selger lokalt produserte skinn- og lærvarer og Larache er full av marokkanske varer lagd av gjenvunne materialer. Og når posene er fulle kan du dra til Leila’s Shop eller Paper + Cup for kaffe og kake.

 

 

  1. Lamb’s Conduit Street i Bloomsbury

Bloomsbury ble kjent gjennom den historiske forfattergruppen Bloomsburygruppen, som bodde der i første halvdel av 1900-tallet. Blant forfatterne var blant annet Virginia Woolf og EM Forster. I dag er denne bydelen stedet der du finner British Museum, British Library og flere universiteter – i tillegg til et spennende shoppingområde i og rundt gaten Lamb’s Conduit Street. Denne gaten, som delvis er gågate, har et stort utvalg uavhengige butikker, motebutikker, kafeer og butikker der det selges husartikler. Mange av disse bør du ikke gå glipp av, som for eksempel Pentreath Hall, som selger nye og gamle møbler, trykk, lamper og keramikk, og Folk, hvor du kan kjøpe flotte, moderne hverdagsklær.

Og selvsagt kan du ikke dra til Bloomsbury uten å dra innom en bokhandel. Persephone Books spesialiserer seg på kvinnelige forfattere, og trykker til og med opp nye opplag av glemte forfattere fra 1900-tallet. Det finnes også flere andre uvanlige bokhandlere i området, som for eksempel Gosh!, som selger tegneserier; Bookmarks, som er en bokhandel for sosialister; Judd Street Books, hvor du finner nye, billige bøker og London Review Bookshop, som har et stort og godt sammensatt utvalg lesestoff.

 

 

  1. Camden Passage i Islington

Når man sier «antikviteter i London» er det mange som tenker på Portobello, men nord i byen kan du finne Camden Passage, som har vært et sentrum for antikvitetshandelen i London siden 1950-tallet. De største markedsdagene er onsdager og søndager, men det er også et mindre marked på søndager og mandager i Pierrepoint Arcade, og et bokmarked på samme sted på torsdager og fredager. Markedene er åpne fra 08.00 til 17.00, og tilbyr alt fra gamle smykker til trestempler. Bare let rundt på markedet, så finner du høyst sannsynlig en skatt. Antikvitetene er ikke bare begrenset til selve markedet. Du kan også finne flotte ting i butikkene i nærheten, inkludert antikke esker og skrin på Christina’s Boxes; samlegjenstander og smykker på Esme og en fantastisk samling av blant annet biblioteks- og salongmøbler på David Griffith Antiques. Gå heller ikke glipp av brukt-/kostymeforretningene, som for eksempel Cloud Cuckoo Land, Fat Faced Cat, Annie’s, Four and Twenty Blackbirds og Decadent Vintage. Og sist, men ikke minst, har du Penhaligons, en parfymeforretning som ble startet i 1870. Jeg tilbrakte mye tid i dette området da jeg studerte i nærheten, så et godt tips er å gå innom kafeen Breakfast Club for å spise, uansett tid på døgnet.

 

 

  1. Maltby Street i Bermondsey

Området rundt Maltby Street våkner til live i helgene, når nærliggende Ropewalk blir til et travelt gatematmarked fullt av selgere som tilbyr alt fra deilige, grillede ostesmørbrød til hjemmerøyket laks. Markedet varer fra 09.00 til 16.00 på lørdager og fra 11.00 til 16.00 på søndager. I tillegg til markedet er det også en rekke gode restauranter og butikker i nærheten, som for eksempel St John Bakery (smak på berlinerbollene!), Little Bird Gin og 40 Maltby Street, som spesialiserer seg på naturlige viner og sesongbaserte matvarer. Min favoritt er Lassco, som har et utrolig utvalg av gjenvunne møbler og andre ting, fra gamle radiatorer til esker for gullbarer. Det er et fascinerende sted å gå rundt og titte, og du vil også finne en stemningsfull bar og restaurant der. Rett oppe i veien fra Ropewalk ligger Spa Terminus, et nyere marked som også ligger under buene til jernbanebroen. Her finner du små juveler som London Honey Company, Little Bread Pedlar, Kernel Brewery og La Grotta Ices. Det er så mange godbiter å velge mellom.

 

 

  1. Golborne Road i Notting Hill

I Vest-London, i skyggen av naboen Portobello, ligger den pulserende gaten Golborne Road – en multikulturell samling av eksklusive butikker, antikvitetsforretninger og portugisisk, karibisk og marokkansk kultur. En av de beste butikkene er Rellik, som har noen av de beste designer-bruktklærne i London, fra Dior til Vivienne Westwood. T&F Slacks selger skreddersydde sko, Kokon To Zai spesialiserer seg på uvanlige klær med energi, og du kan finne dameklær på J&M Davidson. Blant de beste antikkforretningene er Phoenix, 88 Antiques og Hutch. Og hvis du vil ha en godbit på veien, så må du stikke innom Lisbon Patisserie, hvor du kan få en perfekt pastel de nata. Det ligger også et marked på Golborne Road hvor det for det meste selges mat i ukedagene, i tillegg til antikke småsaker og møbler på fredager og lørdager. Den største dagen er lørdag, og markedet er ikke åpent på søndager. Markedet er åpent fra 09.00 til 17.00 bortsett fra på torsdager, da det stenger 13.00.

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*