Little London: Én dag på ett minutt

London er byen vi nordmenn reiser til igjen og igjen. Og igjen. Når man nærmer seg store severdigheter eller tråler travle handlegater, er det overraskende ofte man snubler over en norsk samtale. Men hvor godt overblikk har vi egentlig? «Little City» er en av Expedias videoguider. Det er en litt annerledes reiseguide, som gir deg lyst til å dra opp i høyden. Følg bylivet ovenfra og få inspirasjon til ting du kan gjøre neste gang du legger turen til London. For det kommer du til å gjøre!

Fra soloppgang til solnedgang – en estetisk reiseguide til London

[youtube=»http://www.youtube.com/watch?v=B3OGY8te1kI»]

Vel på plass i London kommer noen tips til hvordan du kommer deg opp i høyden godt med. Metropolen bugner av utsiktspunkter. Noen er menneskeskapte, mens andre er naturlige høyder. Et lite utvalg:

Royal Observatory Greenwich
Sørøst for London ligger den grønne perlen Greenwich Park, et kjent mål for mange turister. Å nyte utsikten fra Greenwich-observatoriet er gratis, men du kan også betale deg inn for å se nullmeridianen eller kjøpe en kombinasjonbillett til observatoriet og de ulike museene i Greenwich. Man kommer seg hit med tog eller buss. Eller hva med et elvecruise på Themsen hvis solen titter frem?

London Eye
Det 135 meter høye pariserhjulet ble bygget for tusenårsskiftet og har siden etablert seg som et av Londons mest kjente landemerker. For nærmere 30 pund får du en halvtimes tur med panoramautsikt. Sammenlignet med vanlige pariserhjul er dette en langt tryggere opplevelse med mangedoblet utsikt.

The Shard
De øverste etasjene i EUs høyeste skyskraper er åpen for publikum. Billettprisene ligger på 30 pund, men til gjengjeld får du utsikt fra 244 meters høyde med muligheter for å se 64 kilometer utover. På grunn av glassdesignet er utsynet 360 grader, og det skal være det eneste stedet der det er fysisk mulig å se hele London samtidig. Høydeskrekk? Restaurantene ligger cirka på midten, og London ser fantastisk ut herfra også.

The Heron Tower
På en av takterrassene til The Heron Tower kan du nyte et glass eller et bedre måltid i friluft. Sushi Samba serverer en unik blanding av brasiliansk, japansk og peruansk mat. Friluft kan det kanskje ikke kalles i Londons evige bylys, men 360 graders utsikt fra 40. etasje er uten tvil en frisk opplevelse. Fra Heron Tower kan man få med seg Tower Bridge og Gherkin på en gang. Og dette er en av de få gangene du vil tenke at Gherkin ser liten ut!

Hampstead Heath
Litt nord i London ligger denne magiske, grønne lungen, hvor man kan rusle, fiske i en av dammene, dagdrømme og se på hvordan det høye gresset blåser i vinden. På sommeren kan man svømme her eller bare nyte atmosfæren. Nordenden av parken er imidlertid også et av Londons høyeste punkt, og utsikten herfra gir et litt annet blikk på byen.

Hvilke andre steder kan man se London fra høyden? Kommenter under artikkelen eller videoklippet London timelapse i fugleperspektiv.

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*