Live fra London: Denmark Street – med mange strenger å spille på

I det femte kapittelet av «Inside Expedia», webserien som gir deg innblikk i noen av Londons skjulte severdigheter, blir du med til Denmark Street, en rockegate full av musikkhistorie og store navn. Heng deg på og opplev noen av strengene London har å spille på:

[youtube=»http://www.youtube.com/watch?v=xiUIk4qwQmQ»]

I dagens avsnitt viser Arjen fra Expedia oss rockenyansene i et av Londons musikalske sentrum.

Arjen, Expedia:
«Hei og velkommen til Expediaguiden her fra Denmark Street. En liten, men velkjent gate her i London, med en stor samling av gitarbutikker og rockeklubber på samme sted. Bare bli med meg».

Chris Furphy, 12 Bar Club:
«Vi har hatt folk her som startet som mindre kjente musikere og som nå har blitt store. En som nylig er blitt berømt, er den britiske sangeren Adele. Jeg tror det var i gatenummer 6 i Denmark street at Sex Pistols pleide å bo da de først begynte. Gitarbutikken over gata heter Regent Sounds Studios. Det er et gammelt innspillingsstudio, hvor Black Sabbath spilte inn sitt første album. Jimi Hendrix spilte visst inn «Hey Joe» der og The Beatles, The Kinks og The Who spilte alle inn materiale der».

Malcolm Dome, skribent:
«Denmark Street er det musikalske sentrumet i London. Det har det vært i nesten hundre år. Både komponister og låtskrivere har hatt base her. Sangere som lette etter sanger kom hit for å se hva de kunne kjøpe. Og la oss nå ikke glemme butikkene med musikkinstrumenter.

Jerry Ewing, skribent:
«Denmark Street kommer til å overleve fordi det er stedet man drar til for å handle musikkinstrumenter i London. Og London er jo fortsatt det viktigste stedet i verden  når det kommer til musikk».

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*