Å leve ut drømmen om Hollywoods gullalder

For lenge siden – i Hollywoods gullalder – gikk Palm Springs fra å være en ubetydelig småby til å bli svært fremgangsrik, mye takket være de mange kjendisene som begynte å valfarte dit for å tilbringe fritiden i ørkenen.

Disse stjernene fra Hollywoods gullalder søkte ly fra rampelyset og paparazzienes blitzregn i denne palmefylte oasen, som de likte både fordi det var mye sol der og på grunn av en klausul i kontraktene deres. Mens de var på kontrakt måtte stjernene nemlig oppholde seg innen to timer fra Los Angeles, og det falt seg slik at en reise til Palm Springs, som fremdeles var et relativt ukjent reisemål, lå innenfor den radiusen.

IMG_2599

Når Frank, Audrey, Paul og Marilyn gjorde Palm Springs til sitt foretrukne tilfluktssted, så fulgte livsstilen deres med. Velfriserte nabolag kjent som «Filmkolonien» begynte å dukke opp. Tennisklubbene ble viktige sosiale arenaer (en artikkel i Sports Illustrated fra 1963 kalte tennis «Hollywoods sport»). Stilige hoteller ble åpnet for VIPene og følget deres. Cocktails ved bassengkanten fulgte etter. Palm Springs var i full sving.

På slutten av 70-tallet var en ny generasjon stjerner vokst frem, og da var det andre reisemål som gjaldt.  Men før dette tidligere så glamorøse stedet begynte å forfalle, kom en gruppe lidenskapelige fans av stedet inn for å beskytte dets arv. Med tiden ble denne skjulte skatten restaurert.

I dag har klenodier som Frank Sinatras hjem – inkludert det pianoformede bassenget – blitt tatt så godt vare på at de er som tidskapsler. Det samme gjelder for mange andre berømte institusjoner der de fremdeles underholder gjester som om det skulle være 1959.

Gullalder-opphold er ikke noe unntak. Noen av de viktigste er The Riviera Palm Springs, der Dean Martin slappet av ved bassengkanten og Elvis øvde med bandet sitt før han dro på turné; L’Horizon Resort & Spa, en bungalow-eiendom bygget for The Lone Ranger og Lassie-produsent Jack Wrather og elitevennene hans (for eksempel Reagan-familien) og Willows Historic Palm Springs Inn, der Albert Einstein bodde og mange av dagens stjerner overnatter.

For middag og drinker kan du besøke Melwyn’s Restaurant, som er en gammeldags pianobar og en av favorittene til Rat Pack-gjengen. Dette tidløse stedet overgår de fleste nyere restauranter. Hvis du vil ha mat som kommer rett fra bondegården og samtidig få deg et stykke Hollywood-historie, så bør du besøke Copley’s on Palm Canyon, som ligger i Cary Grants gamle hjem – et 550 kvadratmeter stort, spansk gårdshus. Hvis du vil spise ved bassengkanten, så må du sikre deg en plass på Purple Palm, som er restauranten til historiske Colony Palms Hotel. Dette hotellet var en gang eid av en mafiasjef, og var blant Howard Huges og Zsa Zsa Gabors favoritter.

I Palm Springs kan du finne rester etter fortidens Hollywood på hvert gatehjørne. Men selv om det ikke er noen garanti for at du vil bli oppdaget av talentjegere her, slik som Marilyn Monroe, så er det meget sannsynlig at du allikevel vil finne en ferielivsstil med stjernedryss på toppen.

 

Av:

Trip Styler

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*