Langhelg i Stockholm: Hvor spiser man frokost, brunsj eller lunsj?

Enten du ønsker deg et avbrekk ved vannet, slik som dette, eller du er ute etter gastronomiske opplevelser til lunsj, har Stockholm noe å by på. I vår- og sommerhalvåret er praktisk å kjøpe seg en matbit og slå seg ned i en solvegg eller en vannkant. I Stockholm er det jo vann på alle kanter, ikke sant? Men hvis du er lei av det norske viset, nemlig matpakka, kan du jo titte innom en av disse stedene. I vår liste over gode brunsjsteder i Stockholm finnes det noe for enhver smak.

Foto: Jon Flobrant, via Unsplash

Marie Laveau
Innovativ og spennende mat gjør Marie Laveau til et godt valg for deg som er på en langhelg i Stockholm. Her får du smake ting du kanskje ikke hadde forventet før du dro. Menyen har tatt inn mange innslag fra kjøkkenet i Louisiana. Av søte fristelser lokkes det med vanvittige milkshaker og frukt fra grillen. Det er også høy sannsynlighet for at også kjøtt- og fiskerettene har vært en tur innom grillen. Er du klar for noe nytt?
Adresse: Hornsgatan 66

Vurma Hornstullstrand
På Vurma i Hornhullstrand varierer menyen og du kan innta måltidet i fargerike omgivelser. Det passer således for den spontane som har lyst til å smake noe nytt, men det finnes også smørbrød og salater som er mer eller mindre faste inventarer på menyen. Ofte vet man ikke hva man har lyst på før man har sett på menyen, men Vurmas meny gir deg straks ideer om hva du har lyst på. Bohemaktig interiør og varm betjening sikrer måltidet, enten det er morgen eller langt på dag.
Adresse: Bergsunds Strand 3

Urban Deli
Stilrent med hauger av frokostalternativer er dette ett av Stockholms mest frekventerte frokoststed. Prisene beror på hva slags frokost eller lunsj du er ute etter. Her finne alt fra det helt enkle til mer omfattende og spektakulære «smörgåsar». Nytt en kopp te eller svart kaffe og start dagen med en ordentlig godbit.
Adresse: Nytorget 4

Foto: Alex Munsell, via Unsplash

Dowson Street 38
Hos Dawson Street er det rett og slett frokost som gjelder. Sett deg ned, nyt den avslappende atmosfæren og velg dine frokostfavoritter fra menyen. Her får du oppleve ordentlig svensk frokost med litt ekstra «lyx». For selv om den svenske frokosten ikke skiller seg så veldig fra den norske, er det absolutt høydepunkter å se frem til. Havregrøten serveres på et annet vis, og både brød og knekkebrød kommer i ny fasong. Starter du dagen her, dekker du dagens viktigste måltid slik seg hør og bør.
Adresse: Dawson Street 38 (hvis det var noen tvil).

Jentene Helin Voltaire
Hvis du tar deg til Djurgården i løpet av langhelgen, er dette en kafé du ikke vil gå glipp av. Her kan du lene deg tilbake i hjemmekoselige omgivelser, sommer som vinter. Ikke bare oppleves det hjemmekoselig, det smaker dessuten hjemmelaget. Bakverk, smørbrød og tradisjonelle godsaker gir deg vann i munnen og omsider fornøyd mage.
Adresse: Rosendalsvägen 14

Kafé Blåbær
På Kafé Blåbær dreier det seg om salat! Du tar turen hit når du er ute etter noe friskt, men godt. Menyen har både omfavnet klassiske varianter av salaten og nye, mer innovative ingredienser. På denne kafeen kan du starte dagen sunt eller gi deg selv et helsebringende avbrekk ved lunsjtid. Men du kan også unne deg selv det lille ekstra, da det finnes mengder av ingredienser du kan ha i salaten din. Og hvis du savner den norske brødskiva og en kopp med svart kaffe, kan du godt velge dette istedenfor grønne gleder. I tillegg er prisene hyggelige og det finnes mange alternativer for vegetarianere.
Adresse: Fleming 53

Ble du sulten? Har du et favorittsted i Stockholm? Tweet oss, da vel!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*