Kule barer i Berlin

Berlin er Tysklands hovedstad, og er blant annet kjent for sin spennende historie og gode øl. I tillegg byr byen på et kult natteliv og mange hyggelige barer. I dette innlegget tar vi en nærmere titt på sistnevnte og deler ut gode tips rundt noen av Berlins beste barer.

hånd som holder øl

Foto: Fabio Alves via Unsplash.com

Monkey Bar

I 10. etasje på 25 Hour Hotel Bikini finner du Monkey Bar. Baren har fått navnet grunnet utsikten til apene som bor i den nærliggende dyreparken, Berlin Zoo. Flere mener imidlertid at den beste utsikten finnes på den andre siden av baren. Her har du nemlig utsikt over ”Kaiser Wilhelm Memorial Church” og det vestlige Berlin.

Baren har en behagelig atmosfære, og du vil finne både lokale og internasjonale gjester. Ikke minst har du valget mellom et hav av deilige drinker. Baren er å finne i den vestlige delen av Berlin i Charlottenburg.

Berlin Tyskland

Foto: Björn Grochla via Unsplash.com

Schwarzes Cafe

I samme område som Monkey Bar finner du også Schwarzes Cafe. Denne baren er et av få steder i Berlin som holder åpent 24 timer i døgnet. Ettersom baren også fungerer som kafé og restautrant, tiltrekker den en blanding av både turister og lokale fra Berlin. Utvalget i baren er stort, og du kan bestille alt fra cocktails til øl og prosecco. Matmenyen består av tradisjonelle, tyske retter, men du finner også enkelte asiatiske og italienske tilbud.

Club der Visionäre

Denne hyggelige baren ligger på en brygge langs den lille kanalen i elven, Spree. Baren er spesielt koselig å besøke i løpet av sommermånedene når det tilbys utendørsservering, men også verdt et besøk ellers på året. Baren inviterer deg nemlig inn i kule lokaler dekorert med keramiske fliser, og det spilles musikk her helt ut i de små timer.

Innimellom besøkes baren til og med av berømte DJ’s! På gaten utenfor baren finner du i tillegg en pizzeria hvor du kan nyte en god pizza sammen med en frisk øl eller gin & tonic.

sort paraply med i love berlin print

Foto: Jerome Warburton via Unsplash

Prater Biergarten

Prater Biergarten åpnet dørene allerede i 1837, hvilket gjør den til en av Berlins eldste ølbarer. I tillegg er den også en av de mest populære barene i byen, så her bør du virkelig stikke innom.

Baren er plassert i en gård i Prezenlauer Berg hvor det, spesielt om sommeren, er et yrende folkeliv av glade mennesker som drikker øl på de hyggelige piknikkbenkene. Hos Prater Biergarten får du tilbudt både klassisk pilsner og deres egne Schwarzbier. Skulle du bli sulten underveis, ligger det en restaurant like ved siden av baren som serverer klassisk tysk mat året rundt.

Planlegger du en tur til Berlin og trenger et sted å bo? Finn gode overnattingstilbud her.

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*