Kjærlighetsferie: 6 romantiske ferietips i Europa

Middelhavslykke i Valencia, Spania

Middelhavslykke i Valencia, Spania

Foto: Jiri Brozovsky, via Flickr

Valencia er Spanias tredje største by og er kjent for både flotte strender, god vin, deilig mat, koselige gatekaféer, vakker natur like utenfor bygrensene, spennende arkitektur, livlige markeder og ikke minst et yrende uteliv. Her får du med andre ord alt i ett. Rett ved sjøen! Dette er stedet for dere som allerede har vært i Barcelona, men ønsker noe liknende men litt mindre, eller for dere som ønsker å oppleve en annen storby i Spania. Dere kan også leie bil og kjøre langs kysten et par dager. Ta dere for eksempel en tur til den vakre fjellbyen Granada.

Sykkeltur og lukten av lavendel i Provence, Frankrike

Dersom dere kunne tenke dere å komme unna bylivets tjas og mas, og samtidig ønsker en aktiv ferie, kan sykling i Provence være midt i blinken. Haute Provence er lavendelens kongerike, og for å få mest mulig ut av sykkelturen hit anbefaler vi å reise når lavendelen er i full blomst (juni til august). Dere kan leie sykler flere steder i Provence, og det finnes også mange reisebyråer som kan hjelpe til med ruter, teltinformasjon osv. Mange velger å legge noe av sykkelturen til Luberon-området. Her er det små landsbyer og flott utsikt. Før du kan nyte utsikten må du imidlertid sykle noen kilometer i oppoverbakke. Hvis dere ønsker en enklere rute, og også vil besøke et par vingårder, er  Côtes du Rhône et supert alternativ.

Historisk vandring i Mostar, Bosnia

Historisk vandring i Mostar, Bosnia

Foto: Martijn Munneke, via Flickr

Mostar er fullpakket med historie, og broen Stari Most står som selve symbolet på endring, sorg, håp og utvikling i den bosniske byen. Broen ble bygget under Ottomanriket tilbake på midten av 1500-tallet, men ble brutalt bombet under krigen på nittitallet. Stari Most ble gjenreist i 2004. Her kan dere se utover Neretvaelven, og dere kan også skimte de vakre brosteinsgatene i Mostar. I tillegg til å være et historisk knutepunkt er Mostar et flott utgangspunkt for videre utforskning av Bosnia. Lei dere bil og dra nordover til Sarajevo eller sørover til Trebinje. Det er også kort vei til Kroatia og Montenegro.

Dra på eventyrball i Wien, Østerrike

I Wien går alle på ball. I hvert fall nesten. Det bør dere også! Balltradisjonen i Østerrike har overlevd i flere hundre år, kanskje nettopp fordi den er skapt av og for absolutt alle i alle aldre og fra alle samfunnslag. Ballsesongen foregår fra midten av januar til midten av februar, og det arrangeres mange ball rundt omkring i byen. De fleste ball tilbyr livemusikk, og stemningen er høy. Om dere ønsker å leve ut det romantiske temaet til det fulle, foreslår vi at dere tar en tradisjonell Fiaker (hestekjerre) til ballokalet – her skal det ikke spares på noe! Wien er ellers en flott by med spennende museer og deilig østerriksk iskrem.

Hesteløp og gatefest i Siena, Italia

Toscana har lenge vært ett av forelskede nordmenns favorittreisemål, og den lille byen Siena er svært populær. Ikke bare holder Sienas innbyggere storstilte hesteløp hver august måned (kalt Palio), men de kan også skryte av å bo i en av Italias aller vakreste byer. Her kan dere vandre i smågatene, drikke deilig Chianti, gå turer i det flotte landskapet som rammer inn byen, sitte på torget og kikke på alle menneskene, i tillegg til å nyte den vakre arkitekturen som gjør Siena så spesiell. Hvis dere reiser til Siena under palioløpet, bør dere passe på at dere bestiller hotell på forhånd – det blir fort fullt!

Fjell og natur i Snowdonia, Wales

Fjell og natur i Snowdonia, Wales

Foto: Adrian Snood, via Flickr

Mange forbinder Storbritannia med travle gater og grå regnværsdager, men heldigvis er det mer enn som så. Snowdonia i Wales er et godt eksempel. Her kan dere utforske britisk natur på sitt aller beste og samtidig få dere en real utfordring. Det er vanlig å ta beina fatt i Snowdonia, men dere kan også leie sykler eller eventuelt sette dere på en av de gammeldagse damptogene som går hele veien opp til toppen. Hvis dere har tid til å utforske mer en Snowdonia, er det mye å se i resten av Wales også. Ta dere for eksempel en tur til idylliske Swansea eller hovedstaden Cardiff.

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*