Jul i Tivoli i København

Tivoli I København er en av hovedstadens største turistattraksjoner, og dette er ikke uten grunn! Fornøyelsesparken som åpnet i 1843 byr i dag på alt fra konserter og forestillinger til berg-og dalbaner, karuseller, fantastiske matopplevelser, og mye mye mer. Ta deg en tur i HC Andersens flyvende koffert og fly gjennom nostalgiske eventyr som Den lille havfruen, Den stygge andungen og Prinsessen på erten. Spis å drikk i sjørøverskipet som ligger og flyter på innsjøen eller prøv himmelskipet og opplev en fantastisk panoramautsikt over København. Tivoli i København tilbyr noe for enhver smak, enten om du er på en romantisk kjærestetur eller med familie og venner.

Jul i Tivoli

Parken har sesongåpent, og nå er det tid for julesesongen som varer fra 18. november til 19. desember. Kryss den nærmest magiske inngangsporten og gå fra å stå på en fortauskant i København til å befinne deg inne i et ekte juleeventyr. Kom i julestemning ved å bevege deg gjennom vakre juledekorasjoner og kjenne lukten av varm gløgg i luften. Besøk Tivoliets julemarked hvor du kan finne koselige julegaver, enten til deg selv eller til dine kjære. Det er også satt opp flere forestillinger i Tivoliets saler, deriblant den tradisjonsrike balletten Nøtteknekkeren. Her kan du lene deg tilbake å la deg imponere av musikken til den anerkjente komponisten Tsjajkovskij og fantastiske ballettdansere. Kanskje vil det også smake med et deilig måltid på en av parkens mange restauranter etter forstillingen. En ting er hvertfall sikkert, og det er at du ikke bør gå glipp av Jul i Tivoli.

julelys

Foto: Marina Khrapova via Unsplash.com

København

København er en nydelig by med sine velbevarte bygninger, brosteinsgater og hyggelige atmosfære. Byen rommer også ny og unik arkitektur, som for eksempel det imponerende operahuset langs kanalen som er tegnet av arkitekt Henning Larsen.

Danmarks hovedstad tilbyr noe for alle, og det er ikke mangel på steder å utforske. Eksempelvis har du Nyhavn i Københavns sentrum som er kjent for sine gode restauranter og utesteder, og Kjøttbyen litt vest for sentrum som tilbyr mange hippe barer og klubber. Sør for sentrum kan du vandre opp trappene i den vakre kirken Vår Frelsers kirke mens øst for sentrum kan du besøke statuen av Den lille havfruen, eller festningsanlegget Kastellet. Er du kanskje mer opptatt av gode handlemuligheter har også du kommet til den rette byen. Gå deg en tur på Strøget og du vil ikke gå tomhendt hjem. Her finnes alle slags butikker i alle slags prisklasser.

Nyhavn

Foto: Stig Ottesen via Unsplash.com

Sist, men ikke minst er det én spesiell faktor ved København som må nevnes, og det er at byen ligger nærme Norge! Du kan enkelt komme deg til København med både fly, båt og bil. Reiser du med fly fra Gardermoen vil du lande på Kastrup like utenfor København sentrum omtrent en time senere.

Lyst til å besøke København og oppleve jul i Tivoli? Se gode tilbud på både fly og hotell her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*