Jazz festivaler rundt omkring i Norden du er nødt til å få med deg!

Har du en forkjærlighet for svingende og rytmisk jazz? Her rettet vi fokuset mot fire internasjonalt anerkjente jazzfestivaler som arrangeres i Norden.

  • Stockholm Jazz Festival
  • Kongsberg Jazzfestival
  • Copenhagen Jazz Festival
  • Pori Jazz i Finland

Jazzen gjorde angivelig sitt inntog i Norge på starten av 1920-tallet og har siden hatt stor innflytelse på musikkscenen. Jazz som musikksjanger er både populær og velrepresentert i Norden med et flertall jazzfestivaler rundt omkring i de respektive landene.

Vi har valgt å fokusere på fire jazzfestivaler hvor samspillet mellom musikken og omgivelsene gjør at du får en opplevelse du sent vil glemme.


Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival har siden 1980 blitt arrangert medio juli hvert år. I dag er imidlertid denne internasjonalt anerkjente festivalen flyttet til oktober måned. Festivalen byr på over 100 konserter fordelt på 21 scener over hele Stockholm, og varer i én ukes tid.

Med sitt internasjonale preg får festivalen, som seg hør og bør, også besøk av internasjonale artister.

Mellom konsertene har du en unik mulighet til å oppleve Sveriges vakre hovedstad. Med blant annet Stockholms slott og ‘Gamla stan’ samt et stort antall trivelige restauranter hvor du kan nyte en god matbit, har Stockholm noe for alle og enhver. Les mer om hva fantastiske Stockholm har å by på her!

 


Kamasi Washington kommer till Stockholm jazz festival! Washington er et av de mest ettertraktede navnene i dagens jazz verden, og du har her muligheten til å få med deg en vidunderlig jazzopplevelse!

Du kan lese mer om Kamasi Washington her.


Kongsberg Jazzfestival

Som Norges største jazz festival byr Kongsberg Jazzfestival på et mangfold av internasjonalt anerkjente artister. Festivalen så dagens lys allerede i 1964 og har siden blitt arrangert årlig. Kongsberg Jazzfestival har en diversifisert musikalsk tilnærming hvor du får muligheten til å oppleve grenseoverskridende og nyskapende musikk parallelt med jazz.

Det faktum at jazzmiljøet aksepterer alle typer musikk har også ført til at sjangeren er en flott scene for unge jazzmusikere i starten av sin karriere.

Utover å kunne skilte med Norges største jazzfestival kan Kongsberg også by på fascinerende naturopplevelser. Mellom konsertene kan du eksempelvis også ta turen innom Norsk Bergverksmuseum og få et innblikk i historien rundt Kongsbergs sølvgruver. Ytterligere informasjon om Kongsberg finner du her.

Foto: Gunnar Brekke


Gå ikke glipp av Jazzduoen Live & Lien når de inntar Kongsberg jazzfestival 2017! Live & Lien opptrådte første gang sammen på Kongsberg Jazzfestival i 2009 og har siden blitt en veletablert duo!

Les mer om Live & Lien her


Copenhagen Jazz Festival

Når Copenhagen Jazz Festival går av stabelen i juli 2017 er det den 39. gangen jazzfestivalen finner sted i København. Festivalen er en av Europas største jazzfestivaler med over 1300 konserter fordelt på 120 spillesteder rundt omkring i vakre København.

Copenhagen Jazz Festival har gjort stor suksess med sin evne til å balansere tradisjonell jazz med nye strømninger innenfor jazz sjangeren, samtidig som de har opprettholdt en høy musikalsk kvalitet. Blandingen av dansk og internasjonal jazz utgjør et unikt musikalsk samspill rundt omkring i Kongens by.

Når du forflytter deg mellom de over 100 ulike spillestedene har du samtidig en flott mulighet til å oppleve København by. Legg turen innom vakre Kongens Have og opplev Rosenborgs Slott, eller slapp av med en kopp kaffe langs Nyhavns idylliske kanaler. I en internasjonal storby som København finner du alltid masser av underholdning.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen, Jazz.dk


Gå ikke glipp av en rekke herlige jazzopplevelser i vakre København! Blant annet kan du under Copenhagen Jazz nyte flere kostnadsfrie jazzkonserter helt inntil Nyhavns koselige kanaler.

Les mer og se 2017-programmet for jazz i Nyhavn her!


Pori Jazz i Finland

Med over 100.000 besøkende hvert år har Pori Jazz vært en internasjonal og stor jazzfestival siden 1966. Festivalen byr på over 100 konserter rundt omkring i byen Pori, også kjent som Björneborg. Pori Jazz er en av Europas eldste jazzfestivaler, og har utover sitt fokus på jazz også betydningsfulle innslag av andre musikksjangre. Blant annet har store internasjonale pop- og rockartister som Phil Collins og Bob Dylan opptrådt på Pori Jazz.

Festivalområdet ligger vakkert plassert ved vannet og tilbyr besøkende vidunderlige jazzopplevelser så vel som både mat og drikke.

Foruten denne verdenskjente jazzfestivalen har Pori også flere kulturelle opplevelser å by på, herunder høyklassisk finskspråklig teater på Pori Teater samt museumsopplevelser på Pori Kunstmuseum.

Under sommermånedene kan Pori også by på noen av Finlands flotteste og mest kjente strender i Ytterö! Les mer om hva Pori har å by på her!


Den internasjonalt anerkjente artisten Devendra Banhart gjør sin debut i Finland under Pori jazzfestival 2017. Etter å ha vært et ikon i over 15 går han endelig på scenen i Pori!

Les mer om Devendra Banhart og hans musikk her!


 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*