Italia

I Cuochini i Palermo

Hver gang vi forteller vennene våre om turen til Palermo, vekkes minnene fra den deilige helgen til live. Vi pleier å si at denne sicilianske byen er unik og setter i gang alle sansene. Luktene, arkitekturen, menneskene og maten gjør Palermo til en eventyrlig og uforglemmelig by.

Den beste måten å oppleve en ny by på er etter vår mening å finne noen lokalkjente til å vise deg rundt og hjelpe deg å oppleve stedet slik de gjør. På reisene våre besøker vi hverken de typiske turiststedene eller de trendy plassene for øyeblikket – vi ønsker helst å bo som lokalbefolkningen gjør og å oppleve alle tradisjonene byen har å vise fram.

Foruten å se det berømte gatemarkedet Ballarò, slottskapellet Cappella Palatina, Piazza Marina og torget Quattro Canti i Palermos bykjerne, må du så avgjort sette av tid til å smake på maten, som virkelig er noe helt spesielt. Du kan umulig gå glipp av I Cuochini – dette er stedet dit de som bor i området drar for å stille sulten. Denne rotisserien befinner seg i et gårdsrom på Via Ruggero Settimo 68, rett mellom Teatro Massimo og Teatro Politeama.

Det første tegnet på den høye kvaliteten er køen av mennesker som venter på sin tur til å bestille alle mulige slags delikatesser. Du vil bli omringet av Palermo-dialekten når gjestene snakker sammen, gir hverandre tips og diskuterer ulike emner. Menyen passer alle budsjett – i denne hjemmelagde gastronomiske forretningen vil både hurtigmatentusiaster og de som liker det mer tradisjonelle blir aldeles henrykt. Når du kommer deg gjennom køen og bort til disken, der du kan se kokkene i full sving, vil du lide valgets kvaler: panzerotti, focaccia, arancini med kjøtt, timballetti, grillspyd – du kommer til å ha lyst på alt på menyen! Det fine er at du finner alle de klassiske rotisserierettene fra Palermo her, bare i mindre størrelse, slik at du kan smake på litt forskjellig. I alle fall er det det vi gjorde!

Spesialiteten som vi likte best var panzerotto med mozzarella di bufala, ansjos og cherrytomater. En spesialitet som derimot er enestående i sitt slag, og kun lages på I Cuochini, er en type bakverk fylt med kjøtt. Dette er den varen butikken har tilbudt lengst, og den består av mørdeig fylt med kjøtt, tomatsaus og en krydderblanding i tradisjonell siciliansk stil.

Vi lover at dette stedet er helt unikt, og du kan ikke si at du har opplevd Palermo uten å ha besøkt dette stedet minst én gang! Vi kunne tenkt oss å bestille fly og løpe av gårde til I Cuochini bare for å kjøpe et brett med stekte spesialiteter.

Dersom du kunne tenkt deg det samme, kan du ta en titt på Expedia.no hvor du finner et godt utvalg av tilbud på pakkereiser med fly og hotell, slik at du har litt ekstra å rutte med til å utforske de forskjellige spisestedene i byen.

Vi håper at du har fått lyst til å reise til denne herlige byen. Kanskje vi møtes på gatevandring i Palermo eller i køen ved I Cuochini?

Palermo_3 Palermo_5 Palermo_1 Palermo_6 Palermo_2

 

Post By – Gnambox @gnambox

 

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*