Slipp løs din indre Stark på Island: Game of Thrones innspillingssteder

Når du skuer utover det ulendte landskapet på Island, er det lett å forestille seg drager som sirkler over hodet ditt, skrekkulver som jager over de frodige engene og episke slag med et bakteppe av strømmende fosser og fjell med isbreer på toppen. Tenk på de iskalde områdene nord for veggen hvor «de hvite vandrerne» herjer og den brutale villmarken Stark-familien regjerte over, så forstår du med en gang hvorfor Island er det perfekte bakteppet som landet av is og ild i den kritikerroste HBO-serien Game of Thrones. Når du har gått igjennom ting å gjøre i Reykjavik, kan du dra ut av byen for å oppleve det fantastiske terrenget og den fascinerende geologien i landet.

Þjóðveldisbærinn Stöng, innspillingssted fra Game of Thrones

Þjóðveldisbærinn Stöng, Island

Med Gray Line Iceland, kan både fans av TV-serien og naturelskere oppleve underverkene i den islandske villmarken. Du kan oppsøke innspillingssteder og ikoniske naturattraksjoner, krysse grønne, buktende daler, stoppe for å ta bilder av eventyraktige fossefall og nyte synet av de spektakulære juvene i Þingvellir.

Guiden din – en statist i TV-serien som kanskje dukker opp i Night’s Watch-uniformen sin – vil beskrive symbolismen på stedene, for eksempel stien Jon Snow og de såkalte «skrælingene» fulgte og vikinghytten fra den første bosetningstiden i Þjórsárdalur-dalen, hvor en av de mest voldelige og avgjørende scenene i serien ble innspilt. Hør historier fra bak kulissene og interessante fakta om skuespillerne og filmteamet, og opplev alt det magiske i De syv kongerikene på eventyret ditt.

Grotte på Island

Grotte på Island

Her er fire ikoniske innspillingssteder fra Game of Thrones som du kan oppleve på Reykjavik-ferien din.

  1. Grjótagjá: Denne lille lavahulen ved innsjøen Mývatnvar det faktiske hjemmet til den islandske fredløse Jon Markusson, som levde i hulen og badet i det krystallklare, blå vannet i de termiske kildene. I Game of Thrones er det elskovsredet til Jon Snow og skrælingen Ygritte. Uansett om du er interessert i fiksjon eller den faktiske historien, er det én ting som er sikkert – dette er et av de vakreste og mest fredfylte stedene på hele Island.
  2. Lavaslettene i Dimmuborgir: Dette mørke, truende, utenomjordiske landskapet med alle sine klipper er stedet hvor Mance Rayder – kongen av skrælingene bak muren – slo opp den snødekte leiren i sesong tre.
  3. Svínafellsjökull-breen: Når det gjelder de snødekte strekningene med fryktinngytende landskap nord for veggen, var Islands uendelige Svínafellsjökull det klare valget. Forestill deg «de hvite vandrerne» som lurker i isødet mens du beundrer det eldgamle, frosne og storslagne landskapet.
  4. Þingvellir nasjonalpark: Den bortgjemte Eyrie ligger rett forbi en smal kløft i denne forbløffende nasjonalparken, hvor to av jordas tektoniske plater møtes. Ulike områder i parken har også hatt en rolle i serien, for eksempel stedet hvor Hunden og Brienne kjemper mot hverandre og hvor Arya og Hunden reiser og setter opp leir.

Hvilken scene fra Game of Thrones kunne du tenke deg å gjenskape mens du er på Island?

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*