Utforsk naturen på Island med Arctic Adventures

Vidstrakte isbreer, isgrotter, vulkansk landskap som møter klippekysten og brusende elver som slynger seg gjennom fjellene i tåkelagte fosser – det islandske landskapet er blant de mest ulendte og ekstreme i verden, og det utgjør en perfekt ramme for spennende utendørseventyr for de som ser etter ting å gjøre i Reykjavik og omegn. Det finnes alltid mer å utforske i den ville naturen på Island, fra rafting til snorkling mellom de tektoniske platene.

Siden 1983 har Arctic Adventures vist frem Islands ville natur for både besøkende og lokale innbyggere. Eierne ble inspirert av en raftingtur i Nepal, og ønsket å ta med seg noe lignende hjem. De fant drømmen sin på Hvítá-elven. Nå har Arctic Adventures støtte fra et fullsatt team med eventyrlystne guider, og er klare til å ta deg med under vann, over land og over hav for å vise deg det beste av alt landet har å by på.

Snorkling mellom kontinentene

Møtepunktet mellom den nord-amerikanske og den eurasiske kontinentalplaten strekker seg fra nord til sør gjennom innlandet på Island, noe som har resultert i en dramatisk sprekk mellom klippene. Hvis du vil se hvordan det ser ut under vann, kan du bare ta på deg snorkleutstyret og begynne åutforske dette geologiske underet. Tørrdrakten vil holde deg varm i det iskalde vannet, slik at du kan utforske klippeformasjoner i krystallklart vann, skue ut over de vidstrakte lavafeltene og lære mer om de jordbevegende kreftene, med interessante innspill fra den hjelpsomme guiden.

Dykking i Silfra-sprekken , Island

Dykking i Silfra-sprekken

Dykking i Silfra-sprekken i liten gruppe

Hvis du vil ha et nærmere innblikk i Islands geologiske sammensetting, kan du ta en tur sammen med en liten gruppe dykkere rett til selve hjertet av Silfra-sprekken. Svøm mellom den eurasiske og den nord-amerikanske kontinentalplaten, så nært at du kan ta på begge samtidig, og opplev den uvirkelige sikten i vann som er klart nok til at du kan se 80 meter foran deg. Lær om ferskvanns-akviferene som trenger seg dypt inn i sprekken, og finn ut hvordan det porøse vulkanlandskapet hjelper til med å holde vannet utrolig rent.

Hvis snorkling ikke er nok, kan du legge til en hulevandring til dagsturen din. Ta på deg hjelm, slå på lommelykten og press deg forbi istappene mens du baner deg vei inn i Leiðarendi- eller Gjábakkahellir-hulen, og følg det naturlige lavatunellen dypt inn i de underjordiske kamrene.

Isklatring på Island

Isklatring

Vandring og isklatring

Ta med en isøks, fest isbroddene og forbered deg på en dag hvor du klatrer opp loddrette isvegger, krysser de dype bresprekkene og utforsker de frosne dalene mens du beveger deg rundt på isbreen Sólheimajökull. Finpuss de tekniske klatreferdighetene dine, lær om isbreaktiviteten i området og avslutt dagen ved de tåkelagte fossefallene ved Skógarfoss.

Guidet naturvandring til Glymur-fossen

Naturlige akviferer og smeltevann fra isbreene gjør Island til en verden av elver og bekker som er flotte å utforske på en ettermiddagstur. Snør på deg støvlene og cruise til Hvalfjörður hvor du kan ta en vandretur for å se nærmere på Glymur-fossen. Du kan ta bilder av de glatte, svarte klippene med grønn vegetasjon og se på regnbuene som samler seg i den tåkefulle skyen som stiger opp fra den glatte klippeveggen. Deretter kan du ta turen til Þingvellir nasjonalpark for å lære om de første menneskene som bosatte seg på øya mens du utforsker breddene av innsjøen Þingvallavatn.

Glymur-fossen på Island

Glymur-fossen på Island

Halvdagstur med elverafting i Gullfoss-juvet

Følg vannet i Hvítá-elven mens det strømmer fra breen til havet på denne elveraftingen. Naviger deg gjennom de viltre strykene, dra forbi stille daler og test padleferdighetene dine på vei nedover. Rund av dagen med en smakfull lunsj og en velfortjent økt i spaet for å lindre de slitne armene dine.

Kajakkpadling i Hvalfjörður

Utforsk fjordene på Island til vanns på denne kajakkutflukten rundt Hvalfjörður. Med en erfaren padleguide til å vise vei, kan du besøke historiske steder hvor de allierte styrkene gjemte skipene sine under andre verdenskrig, utforske sjølivet, som hekkende lundefugler og migrerende hvaler, og passere vulkanske landskap som har etterlatt sitt spor i de dramatiske klippeformasjonene som omgir det kalde, klare vannet i fjorden.

Hvilket utendørseventyr på Island står først på listen din?

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*