I London er det alltid tid for sjokolade

Kom og utforsk det varierte og spennende utvalget av sjokolade i London! 

Britene er det tredje største sjokoladespisende landet i Europa, så det sier seg selv at sjokolade blir tatt på alvor her. Sjokoladen kommer i alle former og fasonger: varm og flytende i en kopp, i sjokoladeplater med spennende ingredienser eller bare ren sjokolade. Det som er sikkert er at alle som én, fra Buckingham Palace til Soho, har sjokoladedilla. Er du på leting etter de beste sjokoladeopplevelsene i London? Vi gir deg tips til de beste stedene og de mest spennende smakene!

Big Ben London. Foto: Shutterstock

Ti måter å dykke inn i sjokoladehavet i London

  1. Besøk sjokolademuseet

Museet åpnet i mars 2013 av franske Isabelle Alaya, skaperen av sjokolademerket Mélange. Chocolate Museum er rett og slett et obligatorisk stopp for sjokoladeelskere. Her kan du se en rekke forskjellige ting på utstilling, blant annet plakater, kjøkkenutstyr og eldgamle gjenstander. På Chocolate Museum kan du dykke inn i sjokoladens verdens og lære mer om opphavet til den søte fristelsen. Museet holder også flere workshops og tilbyr smaksprøver som vil gi deg vann i munnen.

The Chocolate Museum,

187 Ferndale Road, Brixton, London SW9 8BA

  1. Bli sjokoladespesialist med et kurs hos MyChocolate

Har du lyst til å lære å lage sjokoladedrinker? Hva med trøfler eller godteri? Da bør du dra til MyChocolate – et selskap som spesialiserer seg på sjokoladeworkshops. Dette er et avslappet sted hvor du kan lære om måter du kan bruke sjokolade på. Kursene er tilpasset alle, fra nybegynnere til de som allerede har noe kunnskap innen konditorkunsten.

MyChocolate

10C Branch Place, London N1 5PH

  1. Utforsk den historiske Menier Chocolate Factory

Menier Chocolate Factory åpnet i 1870, da på South Bank, og var et viktig utsalgssted for det franske merket Menier. I 2004 ble fabrikken, som nå er et historisk monument, omgjort til et teater med 180 plasser. Selv om det ikke har blitt laget sjokolade her siden den gangen, er det fortsatt et interessant sted å besøke. I tillegg kan du gå på teater i samme slengen!

Menier Chocolate Factory

53 Southwark Street, London SE1 1RU

  1. Kjøp en rykende varm kopp sjokolade på Chin Chin Labs …

Selv om de er mest kjent for sin oppfinnsomme iskrem, som er laget med molekylær-teknikk, har Chin Chin Labs også noe mer å komme med: kakao! Kakaoen består av håndlaget sjokolade og er proppfull av karamellisert vegetarisk marshmallow. Den er umulig å motstå!

Chin Chin Labs

49-50 Camden Lock Place, London, NW1 8AF

  1. … eller prøv den sinnssyke karamellkakaoen på Said!

På den andre siden av spektrumet finner du Said, den eldste italienske sjokoladebutikken i byen. Her kan du få varm sjokolade som er like nydelig for øyet som den er for smaksløkene – kakao med sjokolade og karamell. Her får du en kopp som er fylt med mørk sjokolade på den ene siden og karamell på den andre. Den kraftige og djevelsk gode smaken er noe helt utenom det vanlige. Den er umulig å motstå!

Said dal 1923

41 Broadwick Street, Carnaby, London W1F 9Q

  1. Sjokolade så svart som natten på Charbonnel & Walker

Det London-baserte selskapet Charbonnel & Walker er et av Storbritannias eldste merkevarer. Butikken, som er en veldig tradisjonell konditor, har spilt en viktig rolle i hovedstaden år etter år. Hva er hemmeligheten? Eksklusiv, mørk sjokolade og de fantastiske champagnetrøflene. Du kommer ikke til å angre!

Charbonnel & Walker

One, The Royal Arcade, 28 Old Bond St, Mayfair, London W1S 4BT

  1. Pirr smaksløkene på Montezuma’s

Sammenlignet med andre sjokoladebutikker, er Montezuma’s mer moderne og leken når det kommer til smakene. Butikken ble åpnet i 2000 av to sjokoladeavhengige advokater. Her kan du prøve sjokoladeplater med uvanlige kombinasjoner, som appelsin og geranium, chili og lime eller karamelliserte sesam- og solsikkefrø.

Montezuma’s Chocolates

8 Market Street, London E1 6DT

 

  1. Lev ut dine villeste sjokoladedrømmer på Choccywoccydoodah

Som det oppfinnsomme navnet indikerer, har sjokoladebutikken Choccywoccydoodah i Brighton blitt kjent for sine kitsch-kreasjoner, kaker i rokokko-stil og sjokoladeblomster. I London-butikken kan du besøke deres gallerilignende «Bar du Chocolat», hvor du kan smake forskjellige typer sjokolade – og nyte en deilig milkshake eller kakao til. Både oppfinnsomt og smakfullt!

Choccywoccydoodah

30-32 Foubert’s Place, Carnaby, London W1F 7PS

  1. Sett tennene i Philip Neals Buddha-statuer

Philip Neal er kjent for å være en av de beste sjokolademakerne i London. Her får du både luksuriøse og uvanlige sjokoladefigurer. I butikken på Chiswick finner du sjokolade formet som Buddha, stiletthæler, teatermasker og til og med sjokoladeplater med Kama Sutra-bilder. Start med å smake trøfler og sjokoladeplater og avslutt med spesielle og kreative design

Philip Neal Luxury Chocolates

43 Turnham Green Terrace, Chiswick, London W4 1RG

  1. Førsteklasses kvalitet hos William Curley

Konditoren og sjokolademakeren William Curley er et viktig navn innenfor sjokolade, og ikke bare i London, men i hele verden. Han er kjent for å lage tradisjonell sjokolade av høy kvalitet i tillegg til mer uvanlige kombinasjoner. Stol på oss – ingen sjokoladeelsker vil klare å gå forbi disken her

R Chocolate London

198 Ebury Street, Belgravia, London SW1W 8UN

Søkelyset på: Paul A Young og hemmeligheten bak hans suksess

Kokken Paul A Young startet med å lage sjokolade helt på slump. I dag er han kjent som en av de største personene innen sjokolade. Veien dit var ikke enkel. Han hadde tidligere erfaring som konditor, og var egentlig i ferd med å bli kokk for matindustrien. Etter å ha arbeidet for både Marks & Spencer og Sainsbury’s, bestemte han seg for å gå inn i sjokoladebransjen. I 2006 åpnet han sin egen forretning i London. Deretter kom den ekte suksessen! De nå erkebritiske produktene Marmite-sjokolade and Port & Stilton-trøflene har gjort at han blir sett på som en av de mest oppfinnsomme kokkene på planeten. Utrolig!

Fem sjokoladehendelser som har satt sine spor i London

1693: Cocoa Tree, et av Londons første sjokoladehus åpner

1717: Thomas Tosier blir den første offisielle sjokolademakeren for Georg II av Storbritannia

1964: Charlie og sjokoladefabrikken, Roald Dahls elskede barnebok, blir publisert

1984: Cadbury, den britiske sjokoladegiganten, blir satt på aksjebørsen i London

2013: Exeter University presenterer den første maskinen som har klart å 3D-printe sjokolade

Cadbury Creme Egg – en britisk sjokoladeinstitusjon

I 1923 fant Cadbury opp sjokoladeegg fylt med konfektmasse. Disse skulle senere vise seg å bli mer enn en påsketradisjon – de er en nasjonalskatt! Disse eggene laget av melkesjokolade, fylt med hvit og gul konfektmasse er utrolig populære rundt påsketider – akkurat som vår Kvikk Lunsj! Hvert år har det blitt solgt mer enn 200 millioner egg, men i 2016 falt salget, da Cadburys nye eiere bestemte seg for å endre oppskriften. Nei, du kan ikke forandre slike viktige sjokoladeinstitusjoner uten at britene legger merke til det!

 

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*