Hunderfossen – Opplev norske folkeeventyr!

I år etter år har norske folkeeventyr underholdt både barn og voksne, og fått oss til å drømme oss bort blant prinsesser, troll og andre mystiske vesener. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at det like nord for Lillehammer sitter et gigantisk forstenet troll og skuer utover Gudbrandsdalen. Med sine 70 tonn og 14 meter er ikke dette et hvilket som helst troll – det er faktisk verdens største! Trollet har fått navnet Hunderfossentrollet, og rundt han finnes eventyrparken Hunderfossen, hvor både store og små kan få oppleve de norske folkeeventyrene gjennom mange spennende aktiviteter.

skog

Foto: Henry & Co via Unsplash.com

Hunderfossens eventyrgrotte

Under Hunderfossentrollet er det gravd ut grotter, og inne i disse kan du besøke selveste Asbjørnsen og Moes Eventyrverden, som er selve hjertet av norske folkeeventyr. Grotten kalles også Ivo Caprinos Eventyrgrotte, ettersom det er han som har laget dukkene man får se. Her får du altså møte noen av de norske klassikerne, som for eksempel Kvitbjørn Kong Valemon og Askeladden og de gode hjelperne som spiste gråstein for å nevne noen. Her anbefales det at man tar seg god tid, fordi det er så mange fine detaljer at det ofte kan ta litt tid før man rekker å oppdage alle trollene som finnes der inne.

 

Grotten rommer også flere ting enn Asbjørnsen og Moes Eventyrverden. Hvis du går helt innerst i grotten, finner du en egen eventyrkino, hvor du kan slappe av og se Ivo Caprinos kjente dukkefilmer. Hvis dere blir sultne, er det også her dere finner Trollsalen Restaurant. Dette er mye mer enn en vanlig matopplevelse, for her kan vi love at du får en ordentlig eventyrlig opplevelse. Taket holdes nemlig oppe av mange store troll, og langs veggene kan du se forskjellige scener fra Asbjørnsens og Moes eventyr. Restauranten er med andre ord en spennende opplevelse for hele familien!

skog med lysskinn

Foto: Sebastian Unrau via Unsplash.com

Hunderfossens aktiviteter

Hunderfossen har også mange aktiviteter utenfor eventyrgrotten, hvor noen av dem byr på mer fart og spenning. Det finnes noe for barn i alle aldre, så det gjelder å lese seg opp eller å spørre noen ansatte for å finne de aktivitetene som passer best. Et eksempel på en aktivitet man kan gjøre sammen, er å besøke Eventyrslottet. Her får man sitte i datastyrte eventyrvogner og bli ført fra rom til rom, hvor man får høre forskjellige fortellinger med stemningsfylt bakgrunnsmusikk. Hvis man er ute etter litt mer fart, kan vi anbefale å bli med på Eventyrskipet. Dette er skipet vi kjenner fra Askeladden og de gode hjelperne, som kunne ”seile like godt til lands som til vanns, og i lufta med”…

Barnas Gård ved Hunderfossen

I tilknytning til Hunderfossen ligger også Barnas Gård Hunderfossen. Dette er et topp sted å besøke for alle som elsker dyr! Området ligger på en gammel idyllisk husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen, og her kan man komme tett på mange forskjellige dyr. Her finner du i tillegg både klatreløype, lekeplass, traktorbane og mulighet for å hoppe i høyet!

 

Et tips som er fint å vite om, er at du kan få 20% avslag på inngang til Hunderfossen dersom du har tatt toget hit, og kan vise frem togbilletten din. Ser du etter overnatting i nærheten av Hunderfossen? Ta med familien på en herlig opplevelse og finn et hotell her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*