Holmenkollen skifestival

Holmenkollen utenfor Oslo sentrum har fungert som et ski- og turområde, men også som en konkurransearena helt siden 1800-tallet. Hoppbakken er et av hovedstadens landemerker og en av Norges største turistattraksjoner. I 1952 ble den brukt under vinter-OL, og flere år har den også blitt brukt under verdensmesterskap. I dag avholdes den årlige FIS World Cup Nordic i anlegget, men denne begivenheten er mye mer enn kun en konkurranse. I sammenheng med denne konkurransen avholdes nemlig Holmenkollen skifestival.

OL gull

Foto: Charles Deluvio via Unsplash.com

Hva er Holmenkollen skifestival?

I tillegg til å være en tre dager lang world cup hvor du kan oppleve både langrenn, hopp og kombinert er begivenheten også en fest. En fest som varer i tre dager og som er gøy å være med på selv om du kanskje ikke er verdens største skientusiast. Ta turen opp til anlegget og kjenn på feststemningen! Ta med deg det norske flagget, noe varmt på termosen og nyt glade dager med feststemte mennesker. Boder blir satt opp med gode mattilbud, men du kan også velge å pakke med egen niste.

Det finnes flere aktiviteter du kan være med på under Holmenkollen skifestival. Bli med i spenningen og la deg imponere av skihopperne under hoppkonkurransen. Bare forestill deg å stå 60 meter over jorden i starthuset og kaste deg ut i en bakke med en vinkel på 36 grader på det bratteste, for så å fly gjennom luften og lande elegant på begge ben. Ikke akkurat en ufarlig idrettsgren!

En fest for alle!

Er du ikke interessert i å stå å se på konkurransene må du ikke fortvile. Holmenkollen skifestival er for alle! Med flere matboder, barneleker og afterski er det ingen fare for å kjede seg. Har du med barn tilbyr festivalen aktiviteter som for eksempel ansiktsmaling og ta halen. Holmenkollen skifestival tilbyr noe for enhver smak, og det er lagt opp til fart og spenning alle tre dagene den varer.

skråning

Foto: Quin Stevenson via Unsplash.com

Hvordan kommer du deg til Holmenkollen skifestival?

Det er nok lettest å komme seg til Holmenkollen ved hjelp av T-banen. Dersom du velger dette transportalternativet skal du gå av på Holmenkollen stasjon, for deretter å traske de siste 300 meterne til anlegget. Alternativt kan du velge å gjøre det til en tur å gå fra Majorstuen. Denne gåturen vil ta deg omtrent halvannen time. Synes du Holmenkollen skifestival hørtes fristende ut? Dersom du bor langt unna og har lyst til å være med på denne storslåtte feiringen kan du finne gode fly- og overnattingstilbud her.

God fornøyelse!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*