Her kan du spise kobebiff

Kobebiff er beryktet for kanskje å være verdens ypperste form for kjøtt. Kjøttet har et ekstremt fint nett av fettlinjer, hvilket er det som bidrar til dets fantastiske smak. I tillegg har kobebiff et høyt innhold av énumettet fett, noe som er gunstig i forhold til å holde kolesterolet under kontroll. Kjøttet kommer fra Wagyu-kyr som er den dominerende storferasen i Japan, men blir kalt kobebiff, da kyrene er alet opp i den japanske havnebyen Kobe. Fordi denne kjøttypen er kjent for å være av særdeles høy kvalitet, kommer den  ikke billig, men det er flere som forteller at kobebiff er noe av det beste kjøttet de har smakt. Med tanke på dette, er det allikevel kanskje verdt å vurdere og ta seg råd til en liten smak. Er du så heldig å være på reise i Japan, er dette i så fall den perfekte anledning til å prøve kobebiff. Det vil nå følge en liste over restauranter i Japan hvor du kan spise kobebiff.

kobe biff

Foto: 4638844 via Pixabay.com

Dersom du ønsker å oppleve smaken av kobebiff i virkelig autentiske omgivelser, er Kobe naturligvis byen du bør reise til. To populære restauranter som serverer kobebiff i denne byen er:

Mouriya

På en av de mest velkjente restaurantene i Kobe tilberedes kobebiff rett foran øynene på gjestene. Restauranten er spesielt kjent for å drive en autentsik forretning, hvilket gjør at gjester med et litt trangere budget også har råd til å kjenne det utrolig møre kjøttet smelte på tungen. Restauranten tilbyr forskjellige stykker, deriblandt mørbrad, entrecôte og filét. Mouriya er et rimelig travelt spisested, så du anbefales derfor å reservere et bord i forveien av ditt besøk.

Ishida Kobe Beef Steak

Dette spisestedet er en av Kobes beste teppanyaki-restauranter. Nærmere forklart innebærer dette at flere av rettene som blir servert tilberedes på en teppan (en varm jernplate). Også her kan du selv sitte å se på at kobebiffen din blir grillet. Restauranten har en blanding av moderne- og tradisjonell stil, og du blir plassert i små private rom med valget mellom a la carte eller en fastsatt meny. Dersom du befinner deg i Kobe, er Ishida Kobe Beef Steak definitivt verdt et besøk.

teppanyaki tilberedelse

Foto: rajeeshtk via Pixabay.com

Planlegger du en reise til Kobe og trenger et sted å bo? Finn gode hotelltilbud her.

Hvor kan du spise kobebiff i Tokyo?

Det finnes også restauranter som serverer kobebiff utenfor Kobe, deriblandt flere i Toky – Japans hovedstad. Her er to eksempler:

Ginza Gyuan

Ginza Gyuan er en overraskende rimelig restaurant både i forhold til dens meny, og dens beliggenhet i Ginza. Her serveres nemlig kobebiff av høyeste kvalitet i en av de mest snobbete delene av Tokyo. Restauranten tilbyr en autentisk atmosfære med sine intime spiserom og sin tradisjonelle japanske stemning. Du anbefales å bestille bord en hel uke i forveien, da restauranten er svært travel.

Yoroniku

Yoroniku er kjent blant kjøttkjennere som en av de beste kobe-restaurantene i eksitens. Denne restauranten er derfor beregnet for deg som ikke kun er ute etter et minneverdig måltid, men også anser opplevelsen som en utdannelse innen kvalitetskjøtt. Gjester som besøker restauranten for første gang anbefales å prøve smaksmenyen til ca 800 kr. Et besøk til denne trendy restauranten vil være en opplevelse du sent vil glemme!

skyline tokyo

Foto: Z0man via Pixabay.com

Planlegger du en reise til Tokyo og trenger et sted å bo under ditt besøk? Finn gode hotelltilbud her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*