Hamaca Reiseblogg anbefaler: – Fem på topp destinasjoner i Asia

Hamaca-Ingeborg
«Asia er mitt favorittkontinent fordi alt er så annerledes enn hjemme.» Ingeborg Lindseth, reisebloggeren bak Hamacareise.com, er ikke i tvil – Asia vil alltid være kontinentet som fascinerer mest. «Det er noe eget med miljøet, maten, kulturen, menneskene og stemningen i Asia som er vanskelig å sette fingeren på. Jeg føler meg rett og slett lykkelig der. Hver eneste dag skjer nye, uforutsette ting som gjør reisen fascinerende. De aller fleste menneskene jeg støter på er utrolig hyggelige og imøtekommende, og det er sjelden jeg føler meg utrygg,» forteller hun.
 
Det var etter videregående at Ingeborgs reiselidenskapen virkelig blomstret. Tre friår ble til tre år fylt til randen av reiser jorden rundt – og det stoppet heller ikke da hun startet bachelor i digital medieproduksjon i Oslo. Selv forklarer hun det slik: «Jeg har fått sett en liten del av verden, men føler nå det er enda mer av verden igjen å se enn før jeg begynte å reise. Merkelig det der.» Lurer du forresten på hva meningen bak bloggnavnet Hamaca er, kan vi avsløre at det betyr hengekøye på spansk.
 
Det å finne fram til fem favorittsteder i Asia var ingen lett oppgave for reise- og fotobloggeren. «Jeg har gått ut ifra de stedene jeg synes kan tilby mange nye opplevelser på en gang, og som jeg gjerne vil dra tilbake til i fremtiden,» forteller hun. Disse kan du lese om her:
 

Pushkar, India

Hamaca-Pushkar

«Pushkar ligger i nord-India som en liten oase omringet av fargerike murhus og tørre åser. På grunn av Pushkars hellige status har byen strikte regler; forbud mot både alkohol, kjøtt, kjærtegn mellom par og for korte skjørt. Likevel kjenner man fort en merkverdig avslappet atmosfære fylle kroppen under besøket. Dagen begynner tidlig. Før solen har stått opp drar de pilgrimsreisende ned til den algegrønne innsjøen for å ta sitt hellige bad. På samme tid fylles gatene av kuer og griser, susende mopeder, hellige menn, noen slitne hippier og ventende selgere. Den vanlige nord-indiske menyen er byttet ut med brede vegetarmenyer og et stort utvalg drikker. Til tross for de strenge reglene var det lite jeg følte manglet under mitt opphold i Pushkar. Et lite tilleggstips er forresten også den store kamelfestivalen som avholdes i november hvert år – den skal visstnok være veldig interessant å få med seg!» 
 

Bohol, Filippinene

Hamaca-Bohol
«Det krystallklare havet rundt den filippinske øya Bohol, husker jeg best for et intenst, yrende fiskeliv. Du trenger ikke engang ha dykkerlappen for å oppleve magien. Bare dra på dykkermaska og snorkelen og legg på svøm. På de grunne korallrevene rett utenfor kysten ligger du og svever over kufisk, klovnefisk, englefisk og kjempevifter. Trekker du pusten og svømmer litt dypere vil du også få øye på store fiskestimer du kan svømme om kapp med, samt en havskillpadde eller to om du er heldig. Bohol er en nokså stor øy rett utenfor Cebu i den sørlige delen av Filippinene. I tillegg til de flotte havaktivitetene kan Bohol også tilby kjempepytonslanger og et rart fenomen kalt Chocolat hills, bare en scootertur unna.»
 

Bagan, Burma

Hamaca-Bagan

«Klokken fem om morgenen var nattbussen vår fremme i Bagan. Det var bekmørkt og vi hadde ikke booket noe sted å sove for natta. Så da en mann med hest og kjerre tilbød oss skyss til det beste stedet å se soloppgangen, hoppet vi på. Et kvarters tid senere stoppet vogna, og vi ble bedt om å ta frem lommelyktene på mobilene våre. Foran oss kunne vi så vidt skimte konturene av et steintempel. Etter litt kaving gjennom en trang, mørk tunnel nådde vi platået på toppen av tempelet. Nå var det bare å sette seg og vente. Over oss var himmelen dekket av lysende stjerner. Litt etter litt lysnet det i horisonten, og snart brettet det seg ut en fantastisk panoramautsikt. Spirene på hundrevis av oransje steintempler kunne skimtes mellom et lag av grønne palmer så langt øyet kunne nå. Himmelen skiftet farge fra dyp blå til lilla, også til oransj idet sola viste seg i horisonten. Mitt første møte med den gamle tempelbyen, Bagan, var mildt sagt spektakulær!» 
 

Kathmandu, Nepal

Hamaca-Kathmandu
«Min føste kveld i Kathmandu brant store bål i gatene. Selv om det føltes godt med litt ekstra varme i den kjølige kveldsluften, var ikke hovedgrunnen til bålbrenningen å forhindre innbyggerne i å fryse. Bålene var nemlig et rituale i hindufestivalen, Shivaratri – en av flere titalls festivaler som blir arrangert i Nepal hvert år. I tillegg var jeg også heldig å få oppleve fargefesten, Holi, under mitt besøk i byen. Kathmandu er et mylder av farger, støv, lukter og sykkeltaxier! Man kan gå i timesvis i de smale labyrintgatene uten å kjede seg, spesielt som fotograf! Her selges gebis, kokekar, silkesjal og nyslaktet kyllingkjøtt rett på gata. Vakre templer ligger skjult i smug og bak små porter, og du kan få deg mat fra alle verdenshjørner til en billig penge. Om du først har kommet deg til Kathmandu er Himalaya heller ikke langt unna…»
 

Luang Prabang, Laos

Hamaca-LuangPrabang
«Omslynget av den store Mekongelven og noen lave jungelåser, ligger Luang Prabang fredelig til i den nordre delen av Laos. Lenge før soloppgang begynner munkene dagen med å samle inn mat utenfor mange av de 65 templene i byen. Sammen går de på rekke og rad forbi lokalfolk som legger en neve ris i hver av de oransjkleddes krukker. Dette er et fascinerende syn for oss turister, men pass på å vise respekt – dette er et høytidlig, religiøst rituale! Etter en herlig, fransk baguett til frokost, kan Luang Prabang friste med et bad i et av fossefallene i nærheten eller en båttur opp til grottene langs Mekong. Området rundt byen er flott å bevege seg i både til fots og på sykkel. Ved middagstider lokker solnedgangen og en kald Beer Lao-øl langs en av de mange restaurantene ved Mekongelven, før nattmarkedet i hele hovedgata våkner til liv.»
 

Finn Hamaca Reiseblogg her: Facebook, Pinterest og som “hamacareise” på Instagram.

Bilder er utlånt fra Hamacareise.com © Ingeborg Lindseth.

Frister det med en ferie litt utenfor allfarsvei? Start din reise på Expedia og fortell oss om dine opplevelser på @ExpediaNo.

Anette Lien

2
3

3 kommentarer

 1. Renate 11/08/2014 回复

  Asia er et utrolig spennende og spesielt kontinent! Ingeborgs reise til Burma var delaktig i det som inspirerte meg til å dra dit, og det var virkelig en av de mest magiske reisene jeg har vært på. 🙂 Filippinene og Laos har jeg til gode, og ble ikke akkurat mindre fristet av å lese dette!

 2. coffee in a cup 11/08/2014 回复

  har ‘bare’ vært i thailand, singapore og en svipptur innom kuala lumpur, så skjønner at det er mye av asia jeg har til gode å oppleve!

 3. Ann-Mari 11/08/2014 回复

  Laos og Burma står definitivt på min liste, og jeg blir ikke mindre lysten av å se disse nydelige bildene.
  Har heller ikke reiset mye i Asia, men kan varmt anbefale Kambodsja. Både hovedstaden med sine sjelsettende museer fra Pol Pot-tiden, badebyen Shianoukville og tempelbyen Siem Reap med Angor Wat og hundretalls andre vakre bygg.

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*