Flotte steder i Norge

Norge er et helt unikt land med sine høye fjell, dype fjorder og vakre skjærgård. Dette er imidlertid kun en brøkdel av de mange vakre stedene i landet. Når du reiser rundt i Norge kan du velge og vrake mellom hvilke syn du ønsker å oppleve, skulle det være fascinerende naturfenomen til uforglemmelige utsikter. I dette blogginnlegget har vi laget en liten liste over flere instagram-friendly steder som er vel verdt et besøk for den som liker å forevige vakre øyeblikk.

Trolltunga

Trolltunga i Hordaland er en slående fjellformasjon som ligger over Ringedalsvannet. Fjellutspringet ligger 1100 moh, og herfra kan du nyte en vakker utsikt over norsk natur. Turen opp er ekstremt krevende, men når du endelig når frem er det bare å strekke armene i været og føle deg som kongen av verden. Dette er en utrolig flott opplevelse av flere grunner, deriblant den tilfredsstillende mestringsfølelsen du vil få av å komme deg opp, men også det unike skue fra utspringet. Dette er absolutt et av Norges mest instagram-friendly steder! Man skal imidlertid ha stor respekt for naturen, med alt hva dette innebærer, hvis man ønsker å prøve seg på den utfordrende turen opp til Trolltunga. Dersom du ikke er en erfaren fjellvandrer så anbefales det sterkt med en guide.

trolltunga i hordaland norge

Foto: Rob Bye via Unsplash.com

Galdhøpiggen – Norges Tak

Galdhøpiggen i Lom er Norges, Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjell på hele 2469 moh. Fra toppen av Norges tak kan du oppleve den mektige utsikten over resten av Jotunheimen og la deg imponere over de eventyrerske omgivelsene. Turen opp kan gjennomføres på flere måter, men den enkleste er kanskje den som starter ved Juvasshytta. Er du i normal god form vil denne turen ta deg ca 6-7 timer tur-retur alt ettersom hvor lang tid du ønsker å bruke på toppen. Det sier vel seg selv at Norges tak er særdeles instagram-friendly, hvilket kanskje betyr at du vil bruke litt ekstra tid på å forevige øyeblikket med noen gode selfies.

Trenger du et sted å bo mens du er i Lom? Finn gode overnattingstilbud her.

Hardangervidda nasjonalpark

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå, og strekker seg over Buskerud, Telemark og Hordaland. Nasjonalparken har mange fiskemuligheter, et rikt dyreliv, og flotte fosser. Det finnes et vell av aktivitetsmuligheter i området, deriblant forskjellige fotturer hvor du underveis på turen kan oppleve spektakulær natur. Her vil du garantert finne utallige instagram-friendly steder.

rein som beiter i snø

Foto: Warren Sammut via Unsplash.com

Har du lyst til å besøke Hardangervidda nasjonalpark og trenger et sted å bo? Finn gode tilbud på forskjellige hoteller her.

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*