Fjerde stopp: København

Mine beste København-tips

Etter to herlige døgn i København har jeg disse fem tipsene å komme med, til alle andre som skulle befinne seg i den danske hovedstaden, enten man reiser alene eller i grupper.

1. Snakk med de lokale

Jeg har møtt mange forskjellige mennesker i København, og generelt er folk veldig vennlige, og ikke minst behjelpelige. Jeg var så heldig at jeg møtte to spreke dansker som heter Patrik og Lumbri. Vi drakk dansk øl og de fortalte meg mye om både den lokale kulturen og danske drikkeleker. Det er et kjempegodt utvalg av mikrobryggerier i byen – jeg havnet på Mikkeler, et sted som visstnok er kjent som det beste bryggeriet i Danmark, og en av de beste i verden!

2. Dra på Tivoli

Tivoli er jo en av de mest kjente attraksjonene i den danske hovedstaden, så det er nesten umulig å ikke anbefale stedet. Vi blir aldri for gamle for å ha det gøy på fornøyelsesparker, og denne ligger jo midt i smørøyet. 

3. Lei en sykkel

I København bruker halvparten av innbyggerne sykler daglig, og sykkelveinettet er veldig godt integrert i infrastrukturen, selv i de tetteste byområdene. Så hvis du vil føle deg som en ekte danske, lei en sykkel og utforsk byen for deg selv – i eget tempo og uten stress og mas.

4. Prøv en ny restaurant

Jeg er en ‘foodie’, og med det så mener jeg at jeg er lidenskapelig opptatt av god mat. Jeg besøkte den nyåpnede restauranten KUL i kødbyen, og der opplevde jeg mer enn bare god mat: Internasjonale retter, gode viner og egne drinker og hyggelige mennesker. Og det beste av alt? Jeg kunne snakke med kokkene mens jeg så på hvordan de lagde maten – anbefales!

5. Se byen fra sjøen

Høydepunktet mitt hittil må ha vært sjøsightseeing med Goboat. En økovennlig båt laget av resirkulerte flasker vil frakte deg gjennom Københavns kanaler, og vise deg over en time med vakre sentrumsdestinasjoner fra sjøen. 

 

Tusen takk til Visit Denmark for all deres hjelp med en flott tur til Danmark. Følg de på Facebook her, eller se visitdenmark.com.

1
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*