Turanbefalinger til fjellvandring fra Kjell Arild Nummedal

Aktuelt: Turentusiast som arrangerer fellesturer i den norske fjellheim med stor suksess fjellvandring-naturopplevelser

Nettsted: www.fjell-vandring.net

Facebook: Fjell-Vandring.net

Instagram: @kjellarildnummedal

Vi har tatt en prat med Kjell Arild Nummedal som driver nettstedet www.fjell-vandring.net og har de siste årene tilbakelagt over 1400 km i norsk natur fordelt på over 152 turer. Statistikken er imponerende, vi skal finne ut hva som driver Nummedal til og utforske den norske naturen og hvor han finner inspirasjon til fjellturene sine. 

fjellvandring-naturopplevelser

Hvor finner du inspirasjon til dine fjellvandringer?

Inspirasjonen ligger i vår vakre og mektige natur, vi omringet av turmuligheter både blant merkede og umerkede traseer. Og gjennom de ulike fjellturene får jeg oppleve mektige fossefall, stupbratte fjellsider, skogkledde lier og et rikt dyreliv for å nevne noe. Tur-siden www.fjell-vandring.net startet som et lite hobbyprosjekt, og har etter hvert gått over til å bli en livsstil med opplevelsesrike minner og store helsemessige fordeler.

Hva er dine beste tips til «nybegynnere» som ønsker å ta seg en tur av og til?
Fjellvettreglene gir en god føring både for nybegynnere og mer erfarne turgåere, de ni fjellvettreglene er utarbeidet av DNT og Norges Røde Kors. Men som noen viktige punkter må en være godt forberedt, ha med nok mat/drikke samt gode klær etter årstiden og forholdene. Fjellvandringsmulighetene er mange, og mye av turerfaringene skjer i dag via Internett. Finn en aktuell fjelltur, les og studer kartet (Er turen merket/nødlet? Er det sti? osv). Sist men ikke minst, gå flere sammen, ha det moro og nyt tiden. Husk det er ingen skam å snu, planlegg fjellvandringen i god tid før mørket blir et faktum, særlig på høst og vinter.

fjellvandring-naturopplevelser

Har du noen turanbefalinger som passer seg bedre på høsten enn andre årstider?
De fire årstidene byr unike og flotte naturopplevelser, alle med hver sin sjarm. Noen måneder er kjent for å være værmessig tøffere enn andre, det er viktig å ta hensyn til at senhøsten og vintermånedene har lettere for å bli mer værharde enn ellers i året. Selv liker jeg å vandre blant skogkledde og fargerike lier, kombinert med elveos og gjerne et lite bål langs elvekanten dersom forholdene tillater det. De høyeste toppene og de bratteste utfartene velges bort i sen høst og vintermånedene. Høstmånedene er for mange den flotteste årstiden, ta gjerne en tur til ei av turistforeningens mange hytter?

Hva er ditt beste minne gjennom alle dine turer?
Det blir vanskelig å plukke ut noen konkrete minner, og nominere disse. Men jeg har gått til flere turisthytter med kone, venner og kollegaer, både til fots og på ski, og slike turer blir alltid utrolig kjekke og minnerike. Å besøke nedlagte fjellgårder og steder med en imponerende historie som Dyrskog og Kleppali for å nevne noen, samt minnerike turer til Trolltunga, Kjerag, Gaustatoppen og Galdhøpiggen er utrolig kjekt å få oppleve.

fjellvandring-naturopplevelser

Fellesturene dine, hvordan kan folk bli med?

Fellesturene i regi av Fjell-Vandring.net er nytt for året 2014. I løpet av året har jeg lært og erfart, det har til tider vært tøft og litt vanskelig men samtidig veldig moro å kunne dele min interesse med flere. Responsen har vært stor, nærmest enorm i forhold til forventet, og et kjekt turfølge har meldt sin interesse for hver tur.

Alle er velkomne til å delta på fellesturene, det er gratis og sammen skal vi ha det moro og dele vår felles interesse, nemlig natur og friluftsliv.
En ny fjelltur legges ut for hver måned, følg med på tur-siden www.fjell-vandring.net, du er hjertelig velkommen til å bli med sammen med oss på tur.

fjellvandring-naturopplevelser
Hva er dine fremtidsplaner for fjell-vandring.net?
I motsetning til den avslappende stilen på bildet skal Fjell-Vandring.net vokse og bli enda mer turvennlig og
innholdsrik. Nye turanbefalinger blir publisert fortløpende, og det skal opprettes egne barnevennlige turforslag sider, med fokus på tilgjengelige turer for hele familien.

Alle bildene tilhører Kjell Arild Nummedal

Hva er dine beste tips, og hvor går turen din?

3
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*