Fjellvandring i Europa – Spektakulære naturopplevelser

Når du tenker på Europa er muligens ikke fjellvandring det første du tenker på. Imidlertid så har Europa faktisk noen av verdens beste og flotteste fjellvandringsruter. Å dra på fottur i Europa er både vakkert og utfordrende. I tillegg får man også oppleve en hel del kultur. Nedenfor har vi listet opp 5 destinasjoner i Europa hvor du kan dra på fjellvandring i magiske omgivelser.


Mont Blanc

En av de mest kjente fjellvandringsrutene i Europa er Tour de Mont Blanc. Denne fotturen tar deg faktisk gjennom tre land – Frankrike, Sveits og Italia. Her kan du ta innover deg en storslått utsikt over det mektige fjellet, samt ta fatt på fotturer med forskjellig vanskelighetsgrad. Strekningen rundt Mont Blanc er på totalt ca. 170 km. Du kan dele ruten opp i flere faser og dager, alt etter hva du selv foretrekker. Det er en relativt krevende rute, så det anbefales at man sørger for å være i relativt god fysisk form før man legger ut på tur her. Tour de Mont de Blanc er definitivt en av de mest storslåtte fotturene Europa har å by på.

fjellvandring i europa

Foto: Mathieu Daix, via unsplash.com


Laugavegur på Island

Dette er en av de mest populære fjellvandringsrutene på Island, og den strekker seg omtrent 55 km totalt. Ruten forbinder Landmannalagur og Þórsmörk, og byr på et fantastisk og variert landskap. Velger du å legge fotturen til Island kan du oppleve storslåtte isbreer, vulkaner, varmekilder og svarte arktiske ørkener. Ruten kan fullføres på ca. 3-5 dager fra nord til sør. Med sine unike omgivelser er Laugavegur en enestående fjellvandringsrute i Europa.

fjellvandring i europa

Foto: Michael Hacker, via unsplash.com


Jotunheimen

Når vi snakker om fjellvandring og fotturer i Europa kommer vi selvsagt ikke utenom vår egen Jotunheimen. Med sin upolerte og relativt urørte natur er Jotuneheimen fullt av fjellstier som kan få enhver til å miste pusten. Underveis kan du også prøve flere aktiviteter som klatring, uforske grotter og ratfting. Å dra på fottur i Jotunheimen er også populært blant ski- og langrennsløpere. Langs rutene finner du også en hel del overnattingsmuligheter.

fjellvandring i europa

Foto: Martin Klausen, via unsplash.com


GR20 – Korsika

I Korsika ligger GR20, som strekker seg ca. 180 km. Det starter ved Calenzana og strekker seg til Conca mot sør. Turen er oppdelt i 15 dagsutflukter, men du kan alltids stoppe ca. halvveis i Vizzabona. Fjellvandringsrutene i Korsika, og særlig GR20-ruten, betraktes som relativt krevende hvor man må ta hensyn til kraftige og kjappe værendringer og store høydeforskjeller. Et bestemt stadie av ruten kan ha en høydeforskjell på hele 1000 meter.

fjellvandring i europa

Foto: Valcke Joris, via Pixabay


Kungsleden – ”Kongestien”

I Nord-Sverige kan du dra på fjellvandring på den såkalte Kungsleden. Det er en sti som strekker seg omkring 400 km, naturligvis med overnattingsmuligheter underveis. Fjellvandringsstien Kungsleden er besøkt av fjellvandrere verden over. Mye av grunnen til det skyldes den fantastiske utsikten over isbreer og bjørkeskog.


Kunne du tenke deg å dra på fjellvandring i Norden?  Les mer om turmuligheter i Norge og Sverige her.

fjellvandring i europa

Foto: Arto Marttinen, via unsplash.com

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*