Femte stopp: Oslo

Mine tanker om Oslos musikkscene

Oslo ånder musikk. Du kan føle det på en rask gåtur rundt Aker Brygge og Nasjonalteateret, musikk sier mye om byen. Oslo Jazz festival trakk nordmenn ut av huset, til og med ved regn og skyer på himmelen, noe som overrasker meg fordi når det regner i Brasil, blir alle innendørs. Musikkscenene var fulle, til og med de med betalt inngang. Om sommeren kan musikkentusiaster også oppleve blues cruise på Oslofjorden. Cruisene starter 19. juni og fortsetter helt til slutten av August.

Jeg dro på cruiset, noe jeg aldri trodde jeg ville like å gjøre fordi jeg hadde en annen forestilling om hva det dreier seg om. Det viste seg at det var et tre timers cruise gjennom Oslofjorden, med god vin og typisk norsk sommersnacks: Reker, brød og majones. Var det alt? Nei! Den deilige lyden av en gitar overrasket meg, og så nøt jeg den utrolige stemmen til sangeren og den fine bluesballaden. Se solnedgangen fra et tradisjonelt treskip og kos deg, som nordmennene sier: God mat og god musikk.

Masse rytmer, mennesker og små barn så på og danset foran musikerne. Denne helgen ble Oslo hovedstaden av jazz og blues, men det mange ikke vet er at du kan kjenne kjærligheten til musikk resten av året og.

Min guide for å bli kjent med sjenerte nordmenn

Da jeg befant meg i Oslo ble jeg utfordret av Expedia til å bli kjent med helt ukjente mennesker. Det er ingen hemmelighet at nordmenn er private mennesker. I motsetning til brasilianere så er de mer tilbakeholdne og starter sjeldent samtaler med fremmede på eget initiativ. Allikevel, som vi sier i Brasil: «jeg er brasiliansk og gir aldri opp».

Jeg dro på en av de dagåpne restaurantene i Oslo, coworking kontoret Mesh. Jeg bestemte meg for Mesh fordi jeg er stor fan av spansk mat og fordi jeg kjenner til Mesh gjennom mitt frivillige arbeid med Creative Mornings i Oslo. Mesh er det perfekte stedet å møte kule og hyggelige mennesker. Du kan gå på kafeen eller, i helgene, ta en øl på Seeds. Mesh var det første stedet jeg dro når jeg flyttet til Oslo og det stedet jeg møtte min første nye venn i Norge.

Det første steget for å skaffe seg nye venner mener jeg er å være seg selv. Som jeg har skrevet i en annen post er jeg utadvendt, jeg elsker å snakke og jeg liker fysisk kontakt. Her ble jeg mer sjenert, jeg er mer forsiktig med kontakt og jeg holder mer igjen når jeg snakker med noen.

Noen ganger skremmer jeg vekk folk her, fordi jeg er veldig «brasiliansk». Jeg elsker å gi klemmer og kyss på kinnene. Jeg prøver å holde meg selv igjen her, og prøver å tilpasse meg den lokale kulturen som jeg respekterer høyt uansett hvor jeg er. Jeg har fortsatt problemer med å stoppe folk og spørre om de vil være med på en Jazz-konsert, noe som var et av målene mine med dagen.

Dessverre var det ikke været det beste, så jeg fikk ikke overtalt noen fremmede nordmenn. Men jeg møtte en brasiliansk jente som nettopp hadde flyttet til Oslo for å jobbe som diplomat på den brasilianske ambassaden. I tillegg hadde jeg en veldig fin kveld med Sasha og Roger, fra Russland og Sverige, og en deilig spansk middag med Alex fra Spania.

0
1

1 kommentar

  1. Amsterdam 30/12/2014 回复

    Jeg tror noe av problemet til Oslo for min del, er størrelsen. Ikke størrelsen i seg selv, men tilfanget størrelsen gir, for eksempel når det kommer til musikkopplevelser og andre kulturtilbud. Etter at jeg flyttet til Amsterdam, opplevde jeg selv at jeg fikk et helt annet perspektiv på storbylivet. Jeg oppfattet inntil da Oslo som en storby. Nå anser jeg Oslo mer for å være en småby eller kanskje heller en slags forstad.

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*