Sjette stopp: Fredrikstad

Aktiviteter i Fredrikstad

Oppdraget mitt i Fredrikstad var blant annet å lage en «bucket list» over aktiviteter du kan gjøre hvis du befinner deg i Fredrikstad. Her er mine beste tips:

Bli med i fredsmarsjen
Jeg ble veldig glad og dro ut for å bli med da en lokal fortalte meg om fredsmarsjen. Hver onsdag siden 2001 går den lokale Jan-Kåre Fjeld, hans venner og de som ønsker å delta i fredsmarsj i sentrum av Fredrikstad. Det starter klokken 18.00 foran rådhuset og varer i en time. Noen ganger er det mange deltagere, andre ganger bare noen få. Uansett er ideen å vise at det er mennesker som bryr seg om, og jobber for, fred!

Besøk gamlebyen
Gamlebyen er en del av Fredrikstad med 350 innbyggere. Du kan slappe av mens du drikker en kaffe på markedsplassen, kose deg med en flaske vin på en av restaurantene, besøke museer, gallerier eller en av det unike butikkene som finnes bak festningsmurene.

Stopp innom Cafe Magenta
En gammeldags kafe med nydelig interiør, deilige hjemmelagde vafler og kaffe i gamlebyen.

Utforsk festningen
Den fineste festningsbyen i Skandinavia, med hele 58 militærbygning beskyttet av riksantikvaren. Etter et stopp på Fredrikstad museum bør du ta en gåtur rundt festningen. Fredrikstad Festning ble bygd etter nederlandsk arkitekturstil, med brede vannfylte vollgraver og høye jordvoller. På festningens østside, bort fra elven er det tre bastioner som er ideelle posisjoner for kanoner.

Sjekk ut sentrum
Et fint sted for en gåtur, shopping og et stopp i en av de mange kafeene eller restaurantene. Sentrumsområdet er fullt av farger og fin arkitektur som blander den gamle historien med den nye. Et fint sted å møte de lokale, høre hvordan de lever og… ta en selfie!

Se på solnedgangen fra havna
Om du liker solnedgangen med fin utsikt er Fredrikstad det riktige stedet. Havna nær gamlebyen er et perfekt sted å se solnedgangen på kvelden. Det er også et fint sted å sitte, ta seg noe å drikke og slappe av etter en lang dag.

Fredrikstad Museum
Fredrikstad Museum ble grunnlagt i 1903, og inneholder både kultur- og kunstsamlinger. Det er et bra sted å lære om historien til Fredrikstad. Siden 2002 har museumskontorene vært lokalisert i Tøyhuset i gamlebyen og den historiske utstillingen holder også til der. Billettene koster 50 kr, og de er verdt det!

0
0

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*