Et teknologifritt kjærlighetstreff med Montana

Det har gått et par måneder siden jeg besøkte Montana, og jeg må innrømme at en del av hjertet mitt fortsatt er igjen i delstaten. Det er noe med denne delstaten som gjør at du vil reise tilbake. I mange tilfeller har det endt med at folk har flyttet dit permanent.

Fra Missoula til Glacier Mountains er det nærmest endeløse muligheter til å roe ned og reflektere over tilværelsen. For de som har lyst til å koble av en liten stund, så er en tur til Montana det rette stedet å besøke. Her er et par gode grunner til å bli bedre kjent med Montana.

10-1-montana

Kultur

På overflaten, og jeg sier dette både fordi jeg er en New Yorker og fordi jeg tilhører en etnisk minioritet, så kan Montana fremstå som en delstat med lite mangfold. Sammenlignet med større byer, så stemmer dette, men det betyr ikke at Montana ikke har mye spennende å by på hva gjelder mennesker og kultur. Her finnes det unike fortellinger, mye historie og et vakkert folk som både trenger og fortjener vår oppmerksomhet.  Det finnes ikke noen bedre måte å forstå Montanas historie på enn gjennom indianerne som bor der. Hvis du er heldig nok til å få være med på en Pow Wow eller få en omvisning, eller til og med får muligheten til å snakke med et medlem av en av Montanas indianerstammer, så bør du gjøre det. For meg var dette ting som gjorde at jeg fikk en dypere forståelse for dette stedet, og som også gjorde det mulig for meg å se Montana fra et nytt perspektiv.

10-2-montana

Magiske cowgirls

Legg fra deg mobilen og ta turen til en ranch for å oppleve Montanas vakre hester. Da får du også sjansen til å møte cowboyer. Jeg må allikevel si at det er utrolig imponerende å se deres kvinnelige motparter i aksjon. Beklager, gutter, men jeg vil heller lære av disse sterke og talentfulle damene.

10-3-montana

Solnedganger

Uansett om du er oppe i fjellene, nede i dalene eller ute på slettene, så bør du sette av tid til å se på solnedgangen. Det er klart best rundt et leirbål sammen med venner, men du vil ikke bli skuffet om du gjør det på egenhånd heller.

10-4-montana

Glacier National Park

Denne nasjonalparken refereres ofte til som «Crown of the Continent», og skjønnheten og landskapet her er noe som jeg knapt klarer å beskrive, spesielt med bare noen få ord. Jeg må si at de få sonene i parken der det ikke er wi-fi er en velsignelse, siden de tar bort alle eventuelle distraksjoner fra den fantastiske gaven Moder Jord har gitt oss her.  Hvis det er ett sted hvor det virkelig er verdt å legge fra seg mobilen, så er det dette. Av alle grunner til å forelske seg i Montana, så er dette en av de beste.

10-5-montana

Uventede sammenstøt

Selvfølgelig må du legge fra deg alle duppeditter og følge med når du er ute i villmarka i Montana. Det handler nemlig om å være trygg, for du vet aldri hva du kan komme til å møte på – bjørner er bare én av mulighetene.

10-6-montana

Men disse sammenstøtene er ikke nødvendigvis så truende, og selv om det er lurt å holde en viss avstand, så er det alltid morsomt å møte på ville dyr ute i naturen.

Noen som hjalp meg med å koble ut og virkelig oppleve Montana var turguidene på Glacier Guides, som dro meg med ut i naturen og fikk adrenalinet til å pumpe!

10-7-montana

Oppholdet mitt på Flathead Lake Lodge vekket min indre cowgirl, og oppholdet på Lake McDonald Lodge rett på innsiden av parken var et flott sted å roe ned og slappe av.

Sjekk ut hashtaggen #PictureMontana på Twitter og Instagram for mer Montana-inspirasjon.

Hvordan slapper du best av når du er på ferie?

 

Av:

Carol Cain

Carol Cain er en mat- og reiseblogger som elsker å dele eventyrene sine, med eller uten familien på slep, i håp om å inspirere andre. Hun er opprinnelig fra Brooklyn, men har studert og bodd utenlands, noe som har pirret reiselysten hennes. Reisefortellingene hennes har blitt publisert både på papir og nett, og hun har også opptrådt på både engelsk- og spansktalende TV. Stopp innom på Twitter og si hei!

0 kommentarer

Legg igjen en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*